Birtija

Razlike između normalnog opijanja i alkoholizma

Željeli bi vam obratiti pozornost na nekolicinu stvari koje smo nedavno primijetili na sebi, no i drugim nama dragim osobama i vjernim pratiteljima po lokalnim kafićima. Čini nam se, da ako ćemo ovako nastaviti, da ćemo se zasigurno pretvoriti u alkoholičare. No, ne one simpatične koji svaki dan lupe pola litre vina i nasmiješeni su. Ne. Na one agresivne pijance koji se po gradskim trgovima izderavaju na nasumične prolaznike s praznom bombicom od dvije litre Piva “Pivo” po 12,99 kn. Super. Jutarnja filozofiranja urodila su plodom. Mamurluk je valjda krivac, al kako bi stali sebi i vama na kraj, napravili smo mali test o samospoznaji i otkrivanju stadija alkoholizma u kojem se mi, a i većina mladih ljudi danas nalazi. Pa da krenemo.

1. Ako idete van svaki vikend, onda ste lagani cuger i to je OK. Ako svaki dan završavate birtijom s nekoliko pivica u sebi, gotovo je, vi ste kroner. Za mjesec dana počinjete smrdjeti, za dva kuću mijenjate Todorićevim kolicima, a plaću socijalom + žicanjem.

2. Ako popijete s boljom polovicom čašu vina (jednu) prije spavanja, lagani ste cuger. Ako se svaki drugi dan budite mamurni i ide vam na povraćanje, kroner!

3. Ako imate piće prije prvog spojaka s curom, povremeni ste pijanac. Ako popijete toliko da se onesvijestite, kroner!

4. Ako popijete dvije boce vina kroz tjedan, još ste čak i tu povremeni lagani pijanac, no ako vam je račun za cugu veći od računa za hranu, kroner!

5. Ako se pijani posvađate s boljom polovicom, to je normalno i niste u opasnosti. Ako vas bolja polovica ostavi i izbjegava nakon par godina veze jer ste mrtvi pijani nešto učinili, a ne sjećate se toga, vi ste alkoholičar.

6. Ako votku razrijedite s đusom ili Red Bullom, vi ste OK. Ako naručite litru votke i uz to četiri Red Bulla,  ne samo da ste alkos već ste i rastrošna budala.

7. Ako se ne sjećate sinoćnjeg izlaska, OK je, zna se dogoditi svakome, ajd nek vam bude, niste alkoholičar. Ako se ne sjećate prošlog ljeta, alkoholičar.

8. Ako ste pijani zaveli i seksali nešto sinoć, plus da vas sad ubija mamurluk, OK ste, niste alkoholičar. Ako ste pijani svaki put kad seksate, alkoholičar!

9. Ako se pijani posvađate s prijateljima, normalni ste konzument. Ako radi alkohola raskinete neka prijateljstva, alkos!

10. Ako ste se probudili mamurni na nedjeljni obiteljski ručak, povremeni ste pijanac. Ako vas nitko više ne zove na obiteljski ručak jer ste pijani punicu gađali špinatom, a staroga karabatkom, alkoholičar ste.

11. Ako se na kraju večernjeg izlaska natrpate hamburgerom, burekom, kebabom ili sličnom klopicom, povremeni ste pijanac. Ako zakrmite slinavi prije nego klopa dođe, alkos.

12. Ako vam ujutro miris alkohola ili votke diže želudac, normalni se pijanac. Ako vam ujutro votka miriši na još, alkos!

13. Ako nakon pranja zubiju ujutro osjetite mali miris alkohola u vašim ustima, normalni ste pijanac. Ako onesvjestite konobara u kafiću kod narudžbe jutarnje kave, alkos.

14. Ako se morate ispričati samo jednoj osobi za vaše ponašanje jučer, sve OK. Ako vam se više ni obitelj ne javlja na telefonske pozive, kroner.

15. Ako volite pivu s limunom, lagani ste pijanac. Ako je jedino voće koje unosite u svoje tijelo šljivovica, alkos!

16. Ako vas prijatelji tagiraju na Facebooku dok pijani plešete, običan ste pijanac. Ako se ne sjećate zabava na kojima ste tagirani zadnjih mjesec dana, alkos!

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close