Brzina

Mansory G63 AMG 6×6 Full Carbon

Nekada pogon na sva četiri kotača jednostavno nije dovoljan, pa nas je ekipa iz Mercedesa u 2013. godini iznenadila predstavljanjem vozila za tvrdokorne off-road zaljubljenike malo dubljega džepa. G63 AMG 6×6 i u svojoj originalnoj verziji je vozilo brutalnih performansi i vrhunskog luksuza, no kao i sa svime, uvijek se nađu ljudi koji su spremni potrošiti dodatnu hrpu novaca kako bi vrhunska vozila postala još bolja, luksuznija, brža ili samo drugačija i jedinstvena.

Mansory je jedna od tvrtki koja takvim osobama ispunjava sve želje, a za dovoljnu količinu novca mogućnosti su gotovo beskrajne. Tako je Mansory predstavio njihovu verziju G63 AMG 6×6 terenskog vozila koje je temeljito prerađeno, pa je nakon kompletne rekonstrukcije motora i ispušnog sustava, snaga povećana sa “mizernih” 544 na čak 840 konjskih snaga, dok je okretni moment elektronski limitiran na 1000 Nm.

Mansory-G63-AMG-6×6-Full-Carbon-Edition-2

No, motor nije jedina stvar koja je dorađena jer masovnom upotrebom dijelova od ugljičnih vlakana, napravljene su promijene na svim dijelovima karoserije. Tu je nova prednja maska i poklopac motora u tipičnom Mansory stilu, nova svijetla i kućišta retrovizora. Iako unutrašnjost nije dirana, iz tvrtke Mansory napominju da uz dodatnu doplatu postoji mogućnost dorađivanja unutrašnjosti elementima od ugljičnih vlakana, najfinije kože, alkantare i drva. Cijena ove perverzije iz Mansoryja za sada nije objavljena, ali vjerujemo da će biti prilično veća od originalne verzije G63 AMG 6×6 vozila za koje morate izdvojiti 379.000 eura.

Dok čekamo više slika iz Mansoryja, u nastavku pogledajte video originalne verzije G63 AMG 6×6 u pustinjskoj akciji.

Tags
Back to top button
Close