MachoChef

MachoChef: Liker od tamne pive

Dolaze vam prijatelji i želite im ponuditi nešto, a da nije piva, gemišt? To nešto je novo, drugačije, vaše? Nema problema! I ovoga puta uskačemo i predstavljamo vam odličan liker od tamne pive kojeg možete izraditi u samo 24 sata. Kako smo znatiželjni po naravi, isti tren kada smo dobili ovaj recept u ruke, odjurili smo po sastojke i izradili naš vlastiti liker. Odličnog je okusa, gust i vrlo zarazan. Preporuka za sve koje vole iznenaditi svoje nepce, a i onima koji jednostavno vole pivo u svim oblicima. I rakiju naravno.

Liker od tamne pive

Sastojci:

1 boca tamne pive (0,5 litre)

pola kilograma šećera

jedan štapić vanilije

rakija

Početak

Cijeli postupak što se tiče kuhanja traje od 20 do 30 minuta pa tako nekako tempirajte kuhanje. Kako od ovih navedenih sastojaka dobijete oko litru likera, uzmite i odgovarajuću posudu. Stavite posudu na pećnicu, upalite vatru i polagano ulijte tamno pivo kako vam se ne bi previše pjenilo. Na laganoj vatri miješajte i polagano dodajte šećer. Kada ste dodali sav šećer, u tu mješavinu dodajte štapić vanilije. Sve zajedno miješate i nastavite kuhati do 30 minuta (može i manje). Izgled mješavine je na prvoj slici niže.

Pričekajte da se ohladi, izvadite štapić vanilije i sve prebacite u praznu bocu koju ste namijenili za vaš liker. Preporuka je boca od jedne litre kako bi znali koliko trebati dodati rakije. Nama je do vrha boce bilo potrebno oko 3 decilitara rakije pa će tako biti i u vašem slučaju ako ste pratili postupak.

Protresite nekoliko puta bocu i stavite u hladnjak. Svakih nekoliko sati malo protresite bocu i tako do drugog dana i vaš liker je spreman.

I naravni, najbolje ga je poslužiti hladnog, prije otvaranja hladne pive. Živjeli!IMG_20140522_185147 IMG_20140523_221027

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close