Brzina

Koncepti koji su doživjeli proizvodnju

Kako je BMW pred izbacivanjem svog novog i8 modela, a koji je nastao iz koncepta, vrijeme je da vidimo koji su to koncepti postali stvarnost. Svaki od tih modela imao je nešto revolucionarno i rijetko tko je bio siguran da će dostići serijsku proizvodnju. Pogotovo je to vrijedilo za spomenuti i8 koji je imao ukomponiran električni motor, što je prilična novost za ovog proizvođača automobila.

Jaguar

Jaguar C-X16 – F-Type

jaguarc-x16 jaguar ftype

Jaguar se igrao s sub-XK modelima još u kolovozu 2011. godine, ali je C-X16 tek predstavljen u Ženevskom sajmu. Jaguar F-Type Cuope je nasljednik C-X16 modela.

McLaren

McLaren P1

p1

McLaren se igrao kako bi izradio nasljednika poznatog F1 modela. Predstavljen također u Ženevi.

Porsche

Porsche 918 Spyder

918 kon

Porsche se odlučio za vrlo dobru taktiku 2010. godine. Ničim nisu dali naslutiti da izrađuju 918 Spyder, te su gotov model predstavili u Ženevi.

Land Rover

Land Rover LRX – Range Rover Evoque

lrxevoque

Kao lagani primjer novog Evoquea, LR je opisan kao cross-coupe pripremljen od strane novog šefa dizajna Gerry McGoverna.

LRX je konačno trebao poslužiti kao primjerak koji bi pripremio ljude na nove lijepe linije prije konačnog izlaska na cestu.

Range Rover Evoque je nastavak razvijanja LRX-a.

Nissan

Nissan GT-R 

gtr gtr2005

Kada je predstavljen 2001. godine na sajmu u Tokiju, nitko nije očekivao da će ovaj prekrasan automobil ikada doživjeti stvarnost.

Tek je 2007. godine prototip iz 2005. godine doživio mali redizajn i kreće put prema jednom od najbržih automobila na svijetu.

Audi

Audi TT 

tt kontt

Koncept je predstavljen 1995. godine na frankfurtskom auto sajmu. Izgledao je daleko ispred svog vremena i nitko nije očekivao tako skoru proizvodnju. Godina je 1998 i izlazi više manje jednaki serijski automobil.

Alfa

Alfa Romeo 4C

alfa

Rijetko tko je također očekivao da će koncept predstavljen u Ženevi 2011. godine, ali Alfa je iznenadila sve i krenula u proizvodnju.

Citroen

Citroen C Sportlounge – DS5

c sport ds5

Izgledom kao grand tourer, 2005. godine Citroen je predstavio C model. Iako je trebalo 7 godina do izlaska C modela, izašao je kao DS5 i izgleda odlično.

BMW

BMW Z07 – Z8

bmwz7 z8

Gledajući prošlost modela 507 od ranih pedesetih do sedamdesetih, tim modelom inspiriran Z07 prikazan je 1997. godine u Tokiju. Preskočimo do 1999. godine, i Z07 dobiva konačan oblik u Z8.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close