Kulturnjak

‘Godzilla’ ili kako baciti dva sata života u nepovrat

Dobro društvo, zezancija i filmska večer s Godzillom na repertoaru. Da, i nama je zvučalo kao recept za kvalitetno proveden kišni petak, no ispalo je da smo se grdo prevarili. Zaista smo se veselili filmu i redovito vam donosili nove trailere, pa se baš iz tog razloga osjećamo odgovorni prenijeti vam naše viđenje najnovije ‘Godzille’. Iako je večer sasvim solidno počela uz ugodan razgovor i pokoje pivo, žalimo što nismo zaboravili na film i umjesto toga popili još koje pivo, pa makar i po cijenu propadanja karti koje smo već ranije platili.

Kad smo već kod ulaznica, odlučite li pogledati Godzillu u 3D tehnici, izdvojit ćete nemalih 50 kuna. Sve bi to bilo u redu da za to dobijete što ste platili, jer da se radi o Godzilli 3D podsjetit će vas tek nemogućnost čitanja titlova bez naočala. Usprkos tome bili smo spremni ‘Godzilli’ progledati kroz prste, no više od dva sata mučenja bez radnje i kvalitetnih likova rezultiralo je tekstom koji upravo čitate.

Bryan Cranston, kao Joe Brody, najjača je karika filma i lik koji u početnom dijelu nosi ono malo radnje filma, da bi se kasnijim prebacivanjem fokusa na njegovog sina Forda kojeg ovog puta potpuno neuvjerljivo tumači Aron Taylor-Johnson (Kick-Ass) izgubilo na dinamici i uvjerljivosti filma. Nedovoljnom razradom likova, redatelj nas šeće između scena razaranja zvijeri i plitkih dijaloga glumaca, što je rezultiralo monotonošću i iščekivanjem da se mučenje čim prije privede kraju.

godzilla-bryan

U razgovoru nakon filma, došli smo do zaključka da ne pamtimo kada nam je bilo više žao utrošenog novca i vremena, a znali smo ih utrošiti za stvarno svakakve gluposti. Ako ste kojim slučajem u mislima imali filmsku večer s malenom u mračnom kutu kina, definitivno vam preporučujemo da za te novce razmislite o večeri ili nekom drugom filmu iz kino ponude.

Tags
Back to top button
Close