Brzina

Brabus Unimog Black Edition: Najluđe offroad vozilo u svojoj najjačoj izvedbi

Kamion? Džip? Terenac? Svemirski brod?

Mercedes Benzov Unimog najpoznatije je vozilo na svijetu koje od prvotne verzije iz 1951. godine svladava sve prepreke i opasne terene našeg planeta. Unimog je skraćenica od njemačke verzije “UNIversal-MOtor-Gerät”. Prvotna namjera im je bila korištenje kao ratno vozilo koje je spašavalo vojnike iz najgorih uvjeta, vozilo koje je trupe i oružje prevozilo preko najgorih terena i prepreka. Nakon drugog svjetskog rata, prepoznate kvalitete i offroad sposobnosti ovog super stroja omogućile su izgradnju i dizajniranje mnogih vozila na tom savršenom podvozju. Tako su nastali i razni transporteri, vozila za Vatrogasne postrojbe i slična terenska vozila pred kojima su svakodnevno najteži zadatci.

Danas, Unimog danas koriste uglavnom znalci tog vozila za offroad natjecanja koje on učestalo osvaja. Brabus je u ime svoje dugogodišnje tradicije razvio posebnu verziju proizvedenu u samo pet primjeraka, Unimog Brabus s dizelskom mašinom od 6.400 kubika, 286 konja, 1120 Nm okretnog momenta i najvišom brzinom od 110km/h. Uz to, 200 litara spremnik za gorivo dovoljno je za zabavu s ovom zvjerinom koja još dan danas vlada svojim stasom i ponosom. Čudo!

unimog-brabus-08

unimog-brabus-06

unimog-brabus-07

unimog-brabus-05

unimog-brabus-04

unimog-brabus-02

unimog-brabus-03

Bacite pogled na standardnu verziju Unimoga is 2013.godine koji se u svijetu koristi s više od tisuću dodataka za razne građevinske i industrijske zadatke. Čudo od vozila.

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close