Kamasutra

6 znanstvenih dokaza da seks liječi

Kakve teretane, trčanja ili boks, umjesto da vas netko na sparingu udara u glavu, možda je bolje da ubacite više seksa u vašu svakodnevicu. U redu, i boks je odlična tjelovježba, ali ipak nam je draže sa “sparing partnericom” odraditi dvanaest rundi pod plahtama. Seks je aktivnost koju svi obožavamo, a s obzirom koliko pozitivnih utjecaja na naš organizam imaju redovite seksualne aktivnosti, mogli bismo ga voljeti još i više, ako je to ikako moguće. Pažljivo pročitajte o kojim se to pozitivnim utjecajima radi, a zatim uhvatite partnericu i oboje učinite dobru stvar za svoje zdravlje. Nekoliko puta.

Pozitivno utječe na zdravlje srca

Ne mislimo na to kad na drugom kraju šanka zagledate malenu kojoj bi se rado uvukli u gaćice, pa vam srce počne ubrzano kucati, već na istraživanje koje je objavljeno u magazinu American Journal of Cardiology. Ako je vjerovati tom istraživanju, muškarci kojima se posreći barem dva puta tjedno, imaju 45% manje šanse obolijevanja od srčanih bolesti. Problem je što nemamo istraživanje za žene, ali vjerujemo da je situacija slična, zato je krajnje vrijeme da joj objasnite situaciju i bacite se na posao iz zdravstvenih razloga.

Oslobađa vas stresa

Priznajte, ovo vam je već dobro poznato. Mnogo puta je rješavanje od stresa bilo vaših ruku djelo. Bez obzira da li se radilo o Desanki ili njenoj blizanki Ljevanki. No, uvijek je ljepše stresa se riješiti tako da ne morate sami obaviti sav posao, već da dio posla odradi kakva bujna crnka, plavuša ili brineta, a možda i sve tri zajedno. Znanstvenici sa sveučilišta Zapadne Škotske došli su do zaključka da osobe koje redovno uživaju u blagodatima seksa lakše podnose stresne situacije čak i tjedan dana nakon odnosa, a prilikom čega im se krvni tlak vraća prije u normalu.

Sprječava rak prostate

Istraživanje koje je provedeno na 30.000 muškaraca srednje dobi pokazalo je da muškarci koji u prosjeku ejakuliraju pet puta tjedno imaju 33% manje šanse od raka prostate. Dobro, možda vam djevojka neće biti raspoložena za seks u tolikoj mjeri, ali to ne znači da zbog toga morate riskirati svoje zdravlje. Ništa vas neće koštati ako pitate da li vam je spremna pomoći, a ako vas odbije, sigurni smo da vam to neće biti prvo “čišćenje puške”.

Jača imunološki sustav

Stalno kišete, curi vam nos i peku vas oči? Možda je jedan od razloga i slab imunitet zbog svih neprospavanih noći i alkohola koji ste popili za vikend. No, ne očajavajte ukoliko imate svoju “kućnu doktoricu” jer znanstvenici Sveučilišta Wilkes tvrde da je kod osoba koje su prakticirale seks dva puta tjedno primijećen 30% porast imunoglobulinskih proteina koji ubrzavaju reakcije tijela na infekcije. Možda je vrijeme da i vi ubrzate i ubacite malo češće.

Pomaže u reguliranju tjelesne težine

Pretjerivanje u pivi dovelo je do toga da se sada borite s viškom kila i pivskim trbuhom. Da, znamo da ste naporno radili na tome, ali ako kojim slučajem želite izgubiti koji centimetar oko struka, seks vam i u tome može pomoći. Naime, prilikom hrvanja s malenom, vaš mozak proizvodi feniletilamin, koje je prirodni regulator apetita. No, ne zaboravimo da je seks i fizička aktivnost s kojom ćete potrošiti i značajan broj kalorija.

Učinit će vas zgodnijim

Prema istraživanju znanstvenika iz Royal Edinburgh bolnice, seks ne čini samo žene ljepšima. Da, znanstvenici su došli do zaključka da muškarci s aktivnim seksualnim životom mogu izgledati i do sedam godina mlađe od svojih neaktivnih vršnjaka. Seks obogaćuje kožu molekulama koje kožu čine mlađom, zategnutijom i sjajnijom. Znači, više seksa dovodi do toga da izgledate ljepše, što pak dovodi do više seksa. Hmm, jednadžba nam se uopće ne čini loša.

Tags
Back to top button
Close