Kamasutra

Zašto bi seks trebali prakticirati baš ovog trena

Treba li vam uopće razlog zašto biste trebali prakticirati seks? Vjerujemo da ne treba, ali osim što ćete uživati, riješiti se napetosti, a kasnije se osjećati mnogo bolje, redovito upražnjavanje seksa donosi i mnoge druge pogodnosti. Zato, pročitajte članak, uhvatite malenu i probudite susjede. Da, vrijeme je da poradite na svome zdravlju i ne iz razloga jer tako kažemo mi u Macho.hr, nego zbog toga jer je to znanstveno dokazano. Pa krenimo s razlozima zašto bi se seks trebao naći na “meniju” baš svakoga dana.

Ublažava bol

Često je boli glava? Hmm, ovo joj više neće prolaziti pod izgovor jer su znanstvenici sa “West of Scotland” sveučilišta utvrdili da seks pomaže kod migrena i bolova u leđima. Navodno orgazam može smanjiti osjećaj boli jer prilikom seksualnog odnosa dolazi do lučenja endorfina koji je vrlo djelotvoran protiv bolova i općenito poboljšava raspoloženje. Naravno, ako su vam problem leđa, prestanite s tabletama i sličnim otrovima i riješite se boli seksom, ali samo bez naglih pokreta da na kraju ne bi bilo još gore.

Spavajte kao beba

Noćima bauljate kućom jer imate probleme sa spavanjem? Nema problema, seks će i to riješiti. Osim što ćete se malo umoriti, prilikom doživljavanja orgazma u hipotalamusu se stvara hormon oksitocin čije će lučenje smanjiti stres i biti vam od pomoći ukoliko patite od nesanice. Samo se nadamo da nećete zaspati prilikom seksualnog odnosa ili još gore, tijekom samog odnosa, jer bi u tom slučaju vjerojatno morali tražiti novu partnericu.

>>> Zašto vam cura uskraćuje oralni seks

Smanjuje rizik od raka

Ako ovo nije dovoljno dobar razlog, onda stvarno ne znamo koji bi mogao biti. Naime, studija australske neprofitne organizacije koja istražuje ovu bolest, pokazala je da muškarci koji u svojim dvadesetim godinama ejakuliraju barem sedam puta na tjedan, imaju trideset posto manji rizik od raka prostate nego oni koji to isto rade samo tri puta na tjedan. Česte ejakulacije sprječavaju nakupljanje kancerogena u vašim “vodovima”. Znamo, sad će se naći oni pametniji i reći da to možete obaviti i sami. U redu, ako vam je tako lakše ili vam partnerica trenutno nije pri ruci, onda pročistite cijevi sami, mi smo uvijek prije za kvalitetnu žensku pomoć.

Izbjegnite prehladu

Šmrcate, curi vam nos, a kihanje vas izluđuje? Izgleda da preskačete redovite seksualne “obroke” jer su znanstvenici američkog sveučilišta “Wilkes” došli do zaključka da se razina imunoglobulina A u tijelu podiže do 20% ukoliko upražnjavate seks barem dva puta tjedno. Imunoglobulin A su antitijela koje štite vaše dišne puteve, a povećana razina spriječit će nastanak prehlade i drugih bolesti. Navodno će razina tih antitijela biti najviša ako je seks intenzivan i zabavan. Stoga, što čekate, malenu pod ruku i isprobajte sve poze koje vam padnu na pamet.

Mladolik izgled

Studije su pokazale da parovi koji se pohrvaju pod plahtama najmanje četiri puta tjedno, izgledaju više od deset godina mlađe od svojih vršnjaka koji nisu toliko aktivni pod pokrivačem. Želite da vas smatraju mlađim nego što u stvari jeste, onda su redoviti seksualni odnosi pravi put, zaboravite na skupe kreme i pomladite se na najbolji mogući način. Najzaslužniji za mladolik izgled je užitak tijekom seksa prilikom kojeg se oslobađaju adrenalin, dopamin i noradrenalin. Znanstvenici preporučuju da odbacite svoju “crnu knjižicu” i uđete u stabilnu vezu, jer će najbolje rezultate davati redoviti seks s ozbiljnom partnericom.

>>> Vrste seksa koje svaki muškarac mora probati

Tags
Back to top button
Close