Brzina

Toples izvedba za novi BMW M4

Mnogim stvarima koje dolaze iz Bavarske jednostavno je teško odoljeti. Ako je ta savezna pokrajina Njemačke poznata po čemu, onda je to odlično pivo i vrhunski automobili.  Pivo ostavljamo za neki drugi put, a danas pričamo o novom ljepotanu iz BMW-ove tvornice. Svim ljubiteljima vožnje bez krova, BMW je uz sve mogućnosti i performanse koje posjeduje coupe model, omogućio da osjete toliko željeni vjetar u kosi. Iako, kad pogledamo s kakvim brojkama raspolaže nova M četvorka, vjetar bi se vrlo lagano mogao pretvoriti u uragan.

Redni šestak zapremine tri litre uz pomoć dva turbopunjača razvija 425 konjskih snaga, a zavisno od vaših želja, snaga se na zadnju osovinu prenosi preko ručnog mjenjača sa šest stupnjeva ili automatskog mjenjača sa dvije spojke i sedam stupnjeva prijenosa. Kako bi se ogromna snaga kvalitetno prenijela na podlogu, bavarac je opremljen aktivnim diferencijalom, prilagodljivim podvozjem i ostalim čudima tehnologije koje će vam pomoći da ne nosite glavu u torbi svaki put kad sjednete za volan.

bmw-m4-cabriolet-018hjl

Po našem mišljenju, “convertible” model nije ni malo izgubio na atraktivnosti u odnosu na “coupe” izvedbu, a iako se udebljao pokoji kilogram, vjerujemo da taj višak kila nije mnogo utjecao na performanse. Kad vam kažemo i to da tvrdi krov možete pospremiti već za manje od dvadeset sekundi, vjerujemo da će toples izvedba biti čest odabir onih malo imućnijih kojima je u “coupe” izvedbi falilo sunca, a nisu bili spremni odreći se ergele koju M4 skriva pod poklopcem motora.

Tags
Back to top button
Close