Tech

Sakrijte se od ljudi koji vas živciraju uz “Cloak”

Svi imamo barem jednog poznanika koji nas prilikom svakog susreta zadavi s dosadnim jedno te istim pričama o ženama s kojima je navodno spavao, bivšu djevojku kojoj nismo ostali u najboljem sjećanju ili naporne kolege koji se stalno žale i žicaju nas lovu. Sličan problem imao je i tvorac aplikacije “Cloak” Brian Moore nakon što se preselio u New York i u nekoliko mjeseci uspio četiri puta neplanirano naletjeti na svoju bivšu djevojku.

Nakon tih neugodnih susreta, Brian se dosjetio genijalne ideje i izumio aplikaciju “Cloak”. U moru društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter  ili Instagram, Cloak je aplikacija kojoj je namjena potpuno suprotna, a pomaže vam da izbjegavate ljude koje ne želite vidjeti, što radi baš uz pomoć nabrojanih društvenih mreža. Prikupljajući podatke  o lokacijama na kojima su se “checkirali” oni koje želite izbjeći, “Cloak” će vas upozoriti ako se te osobe nađu u blizini vas i omogućiti vam da elegantno izbjegnete susret i nepotrebnu gnjavažu.

cloak-antisocial-network

Ako ste jedan od onih koji nekad želi jednostavno pobjeći od svega, ne razgovarati s nikim ili samo izbjeći osobe neke od osoba iz vašeg života, onda je “Cloak” idealna aplikacija za vas. No, na žalost, za sada je preuzeti mogu samo korisnici iPhone pametnih telefona, ali se nadamo da će uskoro biti dostupna i za ostale mobilne platforme. Ni mi nismo imuni na dosadne osobe pa smo aplikaciju već instalirali na naše telefone i ubacili se u “nevidljivi” mod.

Tags
Back to top button
Close