Brzina

Renault objavio “rat” Seatu

Donedavni apsolutni vladar “Nurbugringa”, Renault Megan RS 265 Trophy koji je od 2011. godine držao rekord “Zelenog pakla” kao najbrži cestovni automobil na prednji pogon, ranije ove godine morao je predati tu titulu novom vladaru kompaktne klase automobila na prednji pogon. Seat Leon Cupra 280 protutnjao je šumama Nurbugringa i postavio zapanjujuće vrijeme od 7:58,4 minuta, te tako postao prvi automobil na prednji pogon koji je tu legendarnu stazu odvozio ispod 8 minuta.

Kako se radi o prestižu, to ekipi iz Renaulta i nije baš najbolje sjelo, pa su s nedavno objavljenom fotografijom podigli mnogo prašine i iako “rat” nije objavljen direktno, čini se da u Renaultu ne misle sjediti prekriženih ruku i mirno gledati kako im Seat preuzima tron koji im po njihovom mišljenju pripada. Nevjerojatan rezultat Leona Cupre 280, od starog rekorda Megana Trophy 265 bolji je za gotovo 10 sekundi, pa nam je Renault na jednoj od slika uz hashtag #Under8 otkrio i uz čiju pomoć će pomoć pokušati ponovo zagospodariti “Zelenim paklom”. Da bi se vratili na sam vrh moraju koristiti samo najbolje, a Öhlins i Akrapovič definitivno spadaju u tu kategoriju.

Renault_under8

No, kako u ratu često postoji i treća strana, u borbu se nedavno uključila i Honda s najavom da će novi Civic Type R također “apsolvirati” legendarnu stazu u manje od 8 minuta. Rekli bismo “živi bili, pa vidjeli” jer su informacije za sada prilično šture. Zato ćemo se još malo strpjeti i pričekati prve testove koji će pokazati da li prijetnje iz Renaulta i Honde “drže vodu” ili će Seat Leon Cupra 280 zadržati poziciju vladara Nurbugringa za automobile na prednji pogon.

Kako je izgledala vožnja Leona Cupre 280 koja je razljutila Renault možete vidjeti u videu koji vam donosimo u nastavku.

Tags
Back to top button
Close