Brzina

Posveta legendi – Bugatti Veyron Grand Sport Vitese “Black Bess”

Bugatti Veyron, supersportski automobil od čijeg je prvog predstavljanja prošlo gotovo deset godina i automobil koji još danas drži Guinnessov rekord kao najbrži produkcijski automobil na svijetu dočekao je još jedno izdanje. Black Bess nije samo još jedna inačica Veyrona s posebnom bojom ili naplatcima, ova inačica predstavljena je u čast automobilu koji je jednako prodrmao auto svijet kao i Veyron prilikom predstavljanja 2005. godine.

Type 18 Black Bess je Bugattijev automobil koji se proizvodio od 1912. do 1914. godine, a vlasnik prvog modela jbio je poznati sportaš i avijatičar Roland Garros čije ime nosi jedan od četiri Grand Slam turnira u tenisu. Proizvedeno je samo sedam primjeraka, a do danas su očuvana još samo dva. Dok je originalan automobil bio pogonjen 5 litrenim rednim četverocilindrašem, Bugatti Veyron Grand Sport Vitese Black Bess pogoni dobro nam poznati W16 motor zapremine 8 litara koji razvija 1200 konjskih snaga.

Bugatti-Veyron-Grand-Sport-Vitesse-Black-Bess-3

Iako Veyron nikada nije bio automobil kojem je estetika na prvom mjestu, moramo priznati da mu crna boja i naplatci odlično pristaju, a poneki zlatni detalj čini ga vizualno još privlačnijim. Iz Bugattija još nije stigla informacija koliko će koštati jedan od samo tri ekskluzivna primjerka ovog vozila, ali vjerujemo da će svota biti prilično visoka. Black Bess će biti predstavljen 21. travnja na Kineskom Autosajmu u Pekingu, a sigurni smo da će se tamo naći dovoljno kineskih milijunaša kojima izdvajanje velikih svota novaca za ovakav automobil nije nikakav problem.

Tags
Back to top button
Close