Lifestyle

Živi kao pravi macho muškarac

macho 1

Što čini pravog macho muškarca? Svakako nije dovoljno da ste ponosni vlasnik “loptica” među nogama i da pišate stojećki. Da je takav slučaj, više od pola svjetske populacije moglo bi se nazvati macho muškarcima. Svi znamo da je svaki muškarac jedinstven, drugačiji, sa svim svojim prednostima i manama.

Konstatirajući to, ne želimo reći da pravi macho muškarac nema mane, jer budimo realni, svi imamo poneku, ali da bi postali macho muškarac, morate konstantno raditi na sebi, ispravljati mane, učiti nove stvari i posjedovati određene vještine koje će vas činiti takvim. U nastavku teksta, donosimo vam stvari koje čine svakog pravog macho muškarca i zato, pročitajte i poradite na onima koje još imate šansu ispraviti.

Budite neustrašivi

To nikako ne znači da se ničega ne smijete bojati, jer strah je normalna reakcija koja nas drži oprezne i uvijek budne. Kad kažemo neustrašivi, želimo reći – priznajte svoje strahove, budite ih svjesni, suočite se s njima i na kraju ih pobijedite. Pravi macho muškarac ima hrabrosti suočiti se sa svojim strahovima i bez obzira što ga nešto plaši, kad dođe vrijeme, biti će spreman na sve ako će situacija to zahtijevati.

Budite otporni na sve

U životu će vas pogoditi svakakve nedaće, što je normalno jer život je takav. Biti će svakakvih uspona i padova. Zato morate biti fleksibilni, morate biti u stanju odgovoriti na sve što vam život baci pod noge i najvažnija stvar – nikada se nemojte predati. Pravi muškarac, znati će se nositit sa bilo kojom situacijom, jer svima nam se može dogoditi da padnemo, što nikako nije sramota, ali je bitno nakon tog pada stati na noge i reći – nema predaje, naučio sam, stekao novo iskustvo i to me čini još jačim. Prihvatite sudbinu, ali nikako nemojte biti njezina žrtva.

Živite, slušajte i pričajte iz srca

Pravi muškarac nikada ne krije svoje osjećaje i namjere, nije ga strah biti nježan, niti se libi pokazati ako je tužan. Sve što radi, radi iz srca, bez kalkuliranja i zakulisnih igrica. Živite punim životom, živite svoj san, poštujte druge i oni će poštovati vas.

Kontrolirajte svoj bijes

Nemojte se nikad dati izbaciti iz takta, uvijek držite svoj bijes pod kontrolom. Ne dopustite da vas bijes obuzme, da se ponižavate ili budete destruktivni. Najgore je kad je muškarac rob svog bijesa, što ga čini nesigurnim i dovodi do potpunog gubitka kontrole. Žene to mogu primijetiti, a to će vas činiti neprivlačnim i nezanimljivim suprotnom spolu. Budite uvijek smireni i  u kontroli, čak i u situacijama u kojima vam stvari ne idu po planu.

Ne pretvarajte se da ste netko tko niste

Život je putovanje, a svi se nalazimo na nekom svom putu. Pravi muškarac je iskren prema sebi i drugima. Ne pretvara se da je pametniji od drugih, kako bi se oni osjećali nesigurnije u njegovom društvu. Macho muškarac poznaje sve svoje prednosti i mane, ne srami ih se i uvijek pokušava raditi na sebi, kako bi ispravio stvari u kojima griješi. U situacijama kad imate priliku, uvijek slušajte iskusnije od sebe i učite iz njihovih primjera.

Budite strastveni

Sve čega se uhvatite radite sa strašću. Žene obožavaju muškarce koji su strastveni u poslu, hobijima ili vezama u kojim se nalaze. Ne odustajte lagano, a ako ste se nečeg prihvatili onda je bitno da to uspješno privedite k kraju. To je ženama jedna od najvažnijih muških osobina i bude li vas krasila osobina strastvenog muškarca, vjerujte da će se to odraziti na način na koji će vas žene promatrati.

Imajte smisao za humor

Pravi muškarac shvaća ozbiljnu stranu života, ali je svjestan i one neozbiljne. Nemojte sve shvaćati preozbiljno, opustite se i zabavite. Budite svjesni svojih pogrešaka, mana i prihvatite ih uz šalu. Macho muškarac je u stanju napeti trenutak prekinuti šalom i opustiti ljude u prostoriji, ali birajte situacije u kojima ćete koristiti humor jer pretjeranim korištenjem humora ljudi bi o vama mogli dobiti dojam nezrele osobe koja humor koristi kako bi pobjegla od ozbiljnijih tema.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close