Brzina

Peugeot se vraća na Dakar i misli ozbiljno

Nakon 25 godina izbivanja s relija Dakar, “propet lav” ponovo će pokušati zagospodariti divljinom tog legendarnog relija. Imajući na umu legendarne 205 Turbo i 405 Turbo automobile s kojima je Peugeot prije povlačenja s Dakara 1990. godine osvojio četiri uzastopna naslova, vjerujemo da će nedavno predstavljeni Peugeot 2008 DKR zadati velike glavobolje konkurentima. No, činjenica da se Peugeot na Dakarski reli ne vraća kako bi samo sudjelovao, već da cilja na sam vrh, potkrijepljena je i odabirom tima koji će sudjelovati u utrci. Trkaći tim Peugeota činiti će legenda reli natjecanja Carlos Sainz i peterostruki pobjednik Dakara na motociklu Cyril Despres.

Reli Dakar u 2015. godini započeti će i završiti u Buenos Airesu prilikom čega će natjecatelji morati prevaliti više od 9000 kilometara kroz neke od najsurovijih predjela na planetu. Najsuše mjesto na planetu, Pustinja Atacama i planinski lanac Ande samo su neki od njih, a natjecatelji će prolaziti bespućima Argentine, Čilea i Bolivije.

Peugeot 2008 DKR and 205 T16

Iako ime sugerira da je DKR napravljen na bazi Peugeota 2008, vjerujemo da ovo vozilo neće imati mnogo dodirnih točaka sa standarnom 2008-icom. Peugeot još nije objavio kakav će “monstrum” pokretati DKR, ali kad izađu s podacima, sigurni smo da ćemo biti oduševljeni brojkama dok će se konkurencija samo kiselo smješkati. Sve u svemu, vrijedi pričekati početak relija Dakar u siječnju 2015. godine i popratiti hoće li novi Peugeot 2008 DKR opravdati očekivanja.

Tags
Back to top button
Close