Lifestyle

Ovo je najgora hrana koju odmah morate izbaciti iz vašeg jelovnika!

Ako želite biti zdravi te ako ste naumili smršaviti, postoje neka osnovna pravila. Vježbajte više, unosite manje. No, osim nepodnošljivog gledanja u etikete proizvoda i brojanje kalorija, postoje neka pravila kojih se jednostavno morate držati! Današnja prehrambena industrija je toliko kemijski napredovala da većina hrane koju konzumiramo ima previše konzervansa, emulgatora, umjetnih bojila, umjetnih šećera te ostalih nezdravih dodataka koji vašem metabolizmu otežavaju posao razgradnje hrane. Bacite oko na popis namirnica koje istog trenutka morate izbaciti iz svojeg jelovnika ako želite živjeti zdravim životom i imati zdravo i vitalno tijelo.

Obrađeno meso

parizer

U ovu kategoriju spada jako puno prehrambenih artikala za koje smo još do jučer smatrali da su zdravi samo zato što su imali na sebi neke zanimljive etikete o kakvoći, finoći i organskom podrijetlu. Hrenovke i Parizer su tipični primjer procesuirane hrane. Osim što su visokih kalorijskih vrijednosti, u sebi sadrže puno masti, soli i konzervansa. Česta konzumacija tih proizvoda povećava rizik od debljine, dijabetesa, raka te ozbiljno povećava mogućnost srčanog udara.

Gazirana pića

gazirana pica

Ako želite izgubiti na težini, ovo je definitivno namirnica koje se morate riješiti, odmah! Prva stvar koju će vam doktori zabraniti na bilo kakvoj dijeti i pripremi za operaciju, prva stvar koja osim što samo deblja, ozbiljno remeti rad bubrega i kompletnog probavnog sustava. Visoke količine šećera i ostali dodatci rezultiraju u povećanju krvnog tlaka što na kraju krajeva vodi i k ozbiljnim oštećenjima krvožilnog sustava.

Hrana s “0% masti” 

nulamasti

Već puno godina police mnogih dućana su pune “zdrave” hrane s 0% masti. No, kako je onda moguće da je sve više ljudi s prekomjernom težinom?! Te namirnice s navodnim 0% masti su zapravo pune trans-masti koja je užasna za vaše srce i razinu kolesterola u krvi! Uz to, nedostatak okusa u toj hrani kompenzira se dodatnim šećerom i nezdravim pojačivačima okusa. KA TA STRO FA!

Majoneza

majoneza

Iako u LCFH dijetama – Low Carb High Fat tj. dijetama s niskim unosom ugljikohidrata i visokim unosom masti, majonezu preporučuju kao odličan izvor masti i energija, morate obratiti pozornost da to baš i nije tako. Osim u slučajevima da jedete majonezu domaće proizvodnje i to u malim količinama, sva ostala majoneza nije zdrava za vaše tijelo. Jedna jušna žlica majoneze ima 90 kalorija, 10 grama masti i 90 mg natrija. Ako bez nje ne možete, koristite ju jako jako rijetko!

Zamrznuti gotovi obroci

zamrznute vecere

Gotovi obroci rješenje su za mnoge ljude s kroničnim pomanjkanjem vremena. S pripremom ste gotovi za deset minuta, obrok je jeftin, navodno hranjiv i vrlo ukusan! Aha, ništa od toga. Osim što je sve to već termički nekoliko puta obrađeno, osim što vam je radi zarade uvaljeno meso najniže kvalitete, osim što je u tom obliku stajalo šest mjeseci i duže, osim što sadrži prekomjerne količine natrija i soli, super je zdravo. Ne. Uvijek, ali uvijek izbjegavajte zamrznute obroke. Postoji puno kombinacija hrane koju možete pripremiti za desetak minuta i koja će vaše tijelo napuniti zdravim sastojcima, mineralima i proteinima. Ova sranja od hrane izbjegavajte ako želite doživjeti pedesetu!

Margarin

margarin

Ironično zar ne? A mislili ste kako je maslac loš, a margarin zdrav. Osobito onaj s 0% masti. E pa taj najviše trebate izbjegavati! Margarin se proizvodi od hidrogeniziranog ulja punog trans-masti i koristan je jedino za okus, diabetes, rak, srčane bolesti i slično. Vjerujte nam na riječ, izbacite to iz svojeg dnevnog jelovnika i bit ćete zdraviji i sretniji!

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close