Putovanja

Osam razloga zašto je kampiranje najbolji provod ikad!

Iako se ideja o spavanju pod otvorenim nebom ispod tankog sloja šatora na tvrdoj zemlji mnogima ne čini kao užitak i zabava, kampiranje je po nama najbolji način za provesti ljetni godišnji! Mnogi misle da se neće moći naspavati, da će im biti neugodno, da će imati problema s kukcima i ostalim životinjama te da će se više namučiti nego zabaviti. Istina je upravo suprotna! Kampiranje je zakon! A kako bi vam to i dočarali, ovo je deset razloga zašto s ekipom ove godine morate dogovoriti izlet u nepoznate kampove diljem Jadrana!

Totalno ćete se isključiti iz sadašnjeg života

lezanje na travi

Kad odete na kampiranje, kao da ste zakoračili u neki svoj drugi život. Ostavili ste sve svoje probleme iza sebe i sad vas očekuju neki novi izazovi. Što manje koristite mobitel i internet, što manje tražite tehnologiju oko sebe i što više se prepustite odmaranju, dugim razgovorima s prijateljima, kupanju i uživanju u prirodi. Savjet: ugasite mobitel i štedite bateriju. Upalite ga svakih nekoliko sati da vidite da li se što važno dogodilo kako bi bili informirani, kako bi baterija što duže trajala, a vi se što bolje odmorili.

Možete vršiti nuždu u prirodi!

pisanje

Prava avantura vas očekuje! Možete pišati gdje god želite i možete veliku nuždu obaviti usred šume! (op.a. ako ste u pravom kampu, molimo vas da koristite javni WC). Ta činjenica je izrazito praktična kad ste muškarac i kad volite popiti malo previše. Ako ste žena, svakako si uzmite mirisne maramice za intimnu njegu kako bi izbjegli bilo kakve infekcije.

Logorska vatra

logorska vat

Sjedenje oko vatre je doživljaj sigurnosti i radosti koji nam je usađen u genima još od vremena kad je ljudski rod živio bez struje, kuća i tehnologije. Miris i toplina vatre u vama će probuditi neke stare gene i osjetit ćete nešto posebno. Svakako provjerite prije nego zapalite vatru da je to dopušteno, jer ćete u suprotnom plaćati globu nekom čuvaru parka. A njih se morate kloniti. Uz to, ni u kojem slučaju nemojte donositi svoje drvo u neku daleku šumu. Postoji mogućnost da s tim drvom donosite neke, za ovaj okoliš, nove bakterije, insekte i bolesti koje bi mogli narušiti zdravlje šume.

Otvoreno nebo, mjesec i zvijezde

zvjezdano nebo

Ako živite u gradu, onda sigurno u svojem životu niste vidjeli više od desetak zvijezda istovremeno na nebu. Svjetlost grada našem oku onemogućava da se opusti i da u tami gleda u nebo na kojem će tek onda primijetiti stotine i stotine prekrasnih malih sjajnih zvijezda, galaksija i planeta. Doživljaj je samo takav. Ako ste uz to pod utjecajem alkohola, ljubavi ili nečeg trećeg, doživljaj će biti toliko intenzivniji.

Jeftino je


jeftino

Kampiranje je zapravo način na koji se možete odlično zabaviti a za vrlo malo novca. Ako vam se ljetovanje svodi na partijanje u apartmanu i ispijanje skupih koktela na Zrću, kampiranje možda nije najbolji izbor. No ako želite odmor u šumici i partijanje na plaži ili kod šatora, odaberite kamp! Zaboravite skupe restorane, snađite se s jednim loncem, malim plamenikom i par tanjurića koje morate koristiti za doručak, ručak i večeru. Tek onda ćete shvatiti kako vam je zapravo malo potrebno za život. Kako zapravo hrana može biti jeftina i kako se odlično možete zabaviti za malo novaca. Što mislite da je bolji odmor? Vikend na Zrću ili dva tjedna laganice?

Možete na spavanje već u deset sati!

spavanje

Ako ste odlučili odspavati u kampu koji je malo više nastanjen, pripremite se na susjede. Ljudi s malom plačljivom djecom, hormonalno poremećeni tinejdžeri, mladi bračni parovi i studoši na raznoraznim drogama mogući su vam prvi susjedi radi kojih nećete moći spavati. Ili oni neće moći spavati radi vas, ako se odlučite na pijanstvo oko šatora. Dobra strana kampiranja je to da će vas dosta umoriti te će biti normalno da idete na spavanje već oko deset sati navečer. Odmor samo takav. Uff…

Izlazak i zalazak sunca

zora

Kad se ti divni dnevni eventi održavaju, vi vjerojatno spavate. Doživjeti zoru ili sumrak u prirodi je doživljaj kojeg morate iskusiti. Prije nego odete na kampiranje, provjerite u koje vrijeme točno sunce izlazi kako se ne bi nepotrebno probudili ranije. Savjet: ovi trenutci su odlični za romantične događaje poput prvog poljupca, prosidbe itd. 🙂

Priroda

priroda

U ljetnom razdoblju, šume, travnjaci, planine i more imaju poseban miris. Cvat biljaka i pčelice u zraku koje prenose pelud užitak su za vaš nos, osim u slučaju da ste alergični na neke od njih. U tom slučaju, svakako se pripremite raznoraznim biljnim preparatima. Umjesto da drugim ljudima po Facebooku gledate slike prirode i njenih ljepota, iskusite ih u živo. I zapamtite, nemojte sve slikati i nemojte sve objavljivati na društvenim mrežama. Neki trenutci su toliko lijepi i rijetki da ih morate zadržati samo za sebe.

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close