Lifestyle

Luksuzna igračka za one malo dubljeg džepa – Airbus EC145 Mercedes-Benz

Dok se mi normalni smrtnici vozikamo biciklom ili javnim prijevozom, a ako smo prosječni građani onda desetak godina starim automobilom, oni malo dubljeg džepa nas gledaju s visoka. Da, više nisu dovoljne ni super luksuzne limuzine, jer bogati odavno caruju i zračnim prostorom. No, nemojte misliti da se radi o trošnim aviončićima, jer luksuz u zraku jednako im je važan kao i onaj kad se koriste cestovnim vozilima čije vrijednosti prelaze i nekoliko milijuna kuna. Igračka za bogataše dolazi iz Airbusa i to iz njihove europske podružnice koja je nastala udruživanjem s tvrtkom Eurocopter.

Airbus EC 145 je multi funkcionalan helikopter koji se u svojim osnovnim verzijama koristi prilikom operacija na kopnu i moru. No, Mercedes-Benz verzijom helikoptera EC 145 cilja se na sasvim drugačiju klijentelu. Opremljen najkvalitetnijim materijalima i svom najnovijom tehnologijom, pružit će sav mogući luksuz putnicima koji na ništa manje nisu ni naviknuti.

Airbus-EC145-Mercedes-Benz-Style-Helicopter-12

Tako Airbus EC 145 nudi prostor za maksimalno 8 putnika koji će se udobno smjestiti u sjedala od najkvalitetnije kože, dok su pod i strop helikoptera opremljeni vrhunskim drvenim panelima. Tu su hladnjaci, držači čaša i monitori na kojima putnici mogu pogledati poneki film kako bi skratili putovanje. Kako je u posljednje vrijeme broj novih milijunaša u našoj državi u porastu, samo je pitanje vremena kada će jedan ovakav primjerak osvanuti i u našem zračnom prostoru. Vidljivo je po posljednjim izvješćima da mnogima cijena od 8,5 milijuna dolara neće predstavljati preveliki problem.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close