Tech

Gaming zvijer – ASUS G750 serija

Iskusni gameri su vjerojatno najbolji suci kada je riječ o glavnom oružju za vrhunsku igru ​​- računalima. Zbog toga i ne čudi činjenica što, nastojeći da udovolje njihovim zahtjevima, mnogi proizvođači teže stvoriti prave gaming strojeve i odgovoriti na konstantne izazove zadane novim naslovima. Od nedavno je i domaće tržište bogatije za dva gaming notebooka, G750JZ i G750JM, koja dolaze iz tvrtke ASUS. Ovi modeli imaju vrhunske performanse, ‘overklokabilne’ grafike i gamerski orijentiran dizajn.

Kada smo već kod dizajna, bitno je spomenuti da je on dodatno unaprijeđen, pa je nova G serija tanja, s aluminijskim osloncem za dlanove. Shodno činjenici da je većina ljubitelja računalnih igara sklona provesti cijelu noć u virtualnom obračunu, tipkovnici je dodano i pozadinsko osvjetljenje koje olakšava igranje u mraku, a njezin ergonomski dizajn smanjuje zamaranje ruku, što je, priznat ćete, dobra vijest ako se pripremate za višesatni gejming.

G750JZ_Front_Open150

Ozbiljni igrači zahtijevaju jake performanse, a ASUS im udovoljava, pa najnovije modele G750 pokreće Intel Core i7-4700 procesor četvrte generacije i najsuvremenija NVIDIA GeForce GTX 800M serija GPU-ova namijenjena entuzijastima. Ekskluzivna ASUS TurboMaster tehnologija omogućuje korisnicima jednostavan i siguran overclock GPU-a za još 5% ekstremnije performanse što je idealno za situacije kada je svaki frame po sekundi kritičan. Ovako opremljen prijenosnik omogućit će igraču da pruži svoj ​​maksimum i nadmaši sve protivnike.

Da bi vaše oko izdržalo duge igračke sesije, koje znaju trajati i po cijelu noć, ASUS je ​​ekrane serije G750M obložio kvalitetnim matiranim zaslonima bez odsjaja s velikim kutom vidljivosti. Druga bitna stavka je zvuk koji često može odnijeti prevagu u igri. Zato je ASUS, shvativši da su slušalice prvi izbor većine gamera kada je riječ o zvučnim efektima, G750 opremio posebno modificiranim pojačalom koje omogućuje da u slušalicama dobijete zvuk optimiziran za igranje.

Poznato je da je zagrijavanje jedan od najvećih neprijatelja performansi, a da bi u žaru igre računalo ostalo hladno, pobrinuo se sustav hlađenja od dva nezavisna ventilatora, dok jedinstven dizajn s otvorom za hlađenje na stražnjem dijelu omogućuje smanjenje buke na minimum.

G750JZ_Left_Back_Open

ASUS G750M serija sada je dostupna i na hrvatskom tržištu. Preporučena cijena G750JZ modela sa GTX880M grafikom je 16.299 kuna, dok se G750JM verzija s GTX860M grafikom može nabaviti za nešto manju svotu od 10.299 kuna.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close