Putovanja

Dubai dobiva podvodni hotel

Water-Discus-Underwater-Hotel-in-Dubai-4

Dubai, mjesto je koje je u samo 25 godina iz pustinjskog predjela pretvoreno u poslovno i kulturno središte Bliskog Istoka ne pokazuje znakove umora uzrokovane neprestanom gradnjom novih superluksuznih građevina od kojih mnoge oduzimaju dah. Nakon najviše zgrade na svijetu i jednog od najluksuznijih svjetskih hotela, sada je predstavljen i projekt podvodnog hotela.

Hotel “Water Discus” svoje je ime dobio po samoj konstrukciji koja je izvedena tako da su dvije građevine u obliku diska povezane vertikalnim oknom s liftom i stubištem. Dok se jedan dio građevine nalazi iznad površine, drugi dio nalazi se ispod površine mora, a posjetitelji hotela moći će birati u kojem dijelu će boraviti. Hotel je dizajnirala tvrtka Depp Ocean Technology, a njihov dizajn osvojio je brojne nagrade za inovacije i tehnologiju koja će se primjenjivati kod izgradnje.

Water-Discus-Underwater-Hotel-in-Dubai-5

Naravno, sve je još u konceptnoj fazi, ali poznavajući brzinu kojom Dubai realizira zacrtane projekte, ne bismo se začudili da je kamen temeljac položen već za vrijeme pisanja ovog teksta. Zato, ako vam se sviđa ideja o boravku ispod površine mora, možda je vrijeme da već sad rezervirate kartu i postoji mogućnost da ćete baš vi biti među prvima koji će odsjesti u ovom hotelu. Vjerujemo da vam malena ne bi imala ništa protiv toga, ali nismo sigurni da li bi se prakticiranje seksa u jednoj od podvodnih soba klasificiralo kao ulazak u “Mile Low” klub.

>>> Nestvarni vozni park policije iz Dubaija

Tags
Back to top button
Close