Brzina

BMW prikazao svoju viziju superluksuznog automobila

Iako je globalna kriza utjecala na gotovo cijelu autoindustriju, superluksuzni segment nije osjetio gotovo nikakav pad prodaje automobila. Uvidjevši da je baš u tom segmentu postoji mogućnost napretka, BMW je na nedavno održanom sajmu automobila u Pekingu predstavio svoje viđenje superluksuza na četiri kotača u obliku BMW Vision Future Luxury konceptnog automobila. Iako smo sigurni da si jedan ovakav primjerak ne bismo uspjeli priuštiti ni kad bismo bili u mogućnosti prodati sve svoje organe, po dosad viđenom sviđa nam se kako je BMW to zamislio.

Karoserija je izvedena upotrebom ugljičnih vlakana i aluminija i moramo priznati da nam izgleda odlično, a ako je vjerovati BMW-u, glavna misao vodilja prilikom dizajniranja bilo je smanjenje otpora zraka zbog manje potrošnje goriva. Naravno, tu su i laserska svijetla koja je BMW predstavio već ranije, a koja će svoju premijeru doživjeti na sportskom automobilu i8 koji je najavljen za 2015. godinu.

bmw-vision-future-luxury-concept-headlight-macro-970x646-c

Upotrebom laganih i čvrstih materijala poput aluminija, ugljičnih vlakana, drva i vrhunske kože u unutrašnjosti automobila, pokušava se maksimalno smanjiti masa vozila i ukloniti višak materijala za kojim nema potrebe, dok je samim kombiniranjem tih materijala naglašen luksuzni izgled kojim odiše Vision Future Luxury koncept. No, dovoljno priče, u galeriji slika koju vam donosimo u nastavku, možete vidjeti na koji način je BMW zamislio svoj koncept superluksuznog automobila, a mi se samo nadamo da ministri naše vlade neće pročitati ovaj članak jer s obzirom na primjere iz prošlosti, prvi primjerci ovog automobila mogli bi biti isporučeni baš na njihove adrese.

Tags
Back to top button
Close