Lifestyle

Vodič za tetoviranje: Stvari o kojima trebate razmisliti prije tetoviranja [dio prvi]

Dobro napravljena tetovaža je odlična i predivna uspomena koju ćete nositi cijeli život. Jeftina i brzopleta tetovaža baš i nije. Koliko ste samo puta čuli da netko ima tetovirano ime bivše cure koje želi sakriti, koliko ste se puta nasmijali na neku glupu tetovažu koja užasno izgleda i koliko vam je puta bilo žao nekoga radi glupe tetovaže? Previše puta svakako. Upravo radi tih razloga, odlučili smo istražiti svijet tetoviranja i složili ovaj vodič za tetoviranje.

U ovom dijelu raspravit ćemo o stvarima o kojima trebate voditi obzira prije tetoviranja.

[divider]

1.  Istražujte!

tattoo3

Znači, odlučili ste se na tetovažu. Iskreno, uvijek ste željeli biti tetovirani i uvijek vam je to bilo cool. Pa, što sljedeće? Da li želite otrčati u prvi tattoo shop i odmah se cijeli iscrtati? Naravno da ne. Prvo, vrijeme je za istraživanje. Najbolje je početi s traženjem najboljeg tattoo salona ili najboljeg umjetnika u vašoj blizini. Kad pronađete salon koji vam se čini ok, posjetite ga i malo razgledajte. Provjerite da li je sve čisto i uredno te da li vam se sviđa umjetnik. Željeli bi se operirati u nekom prljavom podrumu i pobrati nekakve čudne infekcije?

Što je čišći salon, to je manji rizik da ćete pobrati kožnu infekciju ili gore. Sljedeće što vas zanima je umjetnik. Pogledajte njegove radove, pronađite stil koji vam se sviđa i koji odgovara vašoj ideji. Nemojte se zadovoljiti s prvim na koji naiđete, potrudite se u istraživanju različitih salona i različitih umjetnika tako dugo dok ne nađete nekog tko će vam se najviše činiti ispravnim.

[divider]

2. Educirajte se

tattoo1

Ako želite slatki mali leptirić na leđima ili Dinamov znak na pupku, Googlajte slike tetovaža i naći ćete nešto za sebe. Postoji samo jedan problem. Istu tu sliku ima još milijun ljudi na planetu. Ako želite nešto drugačije, potrošite malo više vremena na traženje pravog dizajna za vašu tetovažu. Odličan izbor su knjige i časopisi o tetoviranju koji stručno objašnjavaju i analiziraju nove i stare stilove.
[divider]

3. Veličina je važna

tattoo-vodic-lokacija

Ok, ovo možda nije najbolji savjet što se tiče tetoviranja, no svakako nije loša ideja. Što je veća tetovaža, to na nju stane više detalja. Kad se odlučite na malu tetovažu i na nju pokušate staviti puno detalja, to izgleda užasno. Odluke koje vodi strah nikad nisu dobre i vjerujte nam, bit ćete sretniji i zadovoljniji s tetovažom koja je složenija i originalnija.
Uz to, male tetovaže lošije izgledaju kako godine prolaze. S vremenom, linije se spoje, boje se preliju a kvaliteta jednostavno izblijedi. Što je tetovaža veća, to će detalji bolje s godinama izgledati.

[divider]

4. Lokacija, lokacija, lokacija!

tattoo2

Jako je važno mjesto na kojem ćete se tetovirati. Umjetnik mora paziti i vašu tetovažu dobro postaviti u odnosu na vaše tijelo. Izgled i smjer tetovaže mora pratiti linije vašeg tijela jer ćete inače biti vrlo nezadovoljni. Kad je tetovaža dobro postavljena, dizajn izgleda prirodno i odlično sjeda na vašu kožu.
Odličan dizajn također može biti uništen ako se loše pozicionira na tijelo. To je svakako jedna od važnijih tema za razgovor s vašim umjetnikom. S obzirom na to da će vam ta tetovaža trajati do kraja života, budite ozbiljni i dobro razmislite o poziciji.
[divider]

5. Tražite besmrtnost

tattoo immortal

Da ste pitali sebe dok ste imali trinaest godina kakvu tetovažu bi željeli, vjerojatnost da bi vam se ta ista tetovaža i danas sviđala je vrlo mala. Kako godine prolaze, tako se mi i naše razmišljanje mijenja, pa prema tome i ukus za tetovaže. Dobro razmislite kakav dizajn tetovaže želite na sebi i hoćete li s njim biti zadovoljni za pet godina. A za deset? A dvadeset i pet?
Bezvremenski dizajn će i za dvadeset godina odlično izgledati. Otklanjanje tetovaže koje se sramite je vrlo skupo i bolno iskustvo rezervirano za brzoplete i nepromišljene. Odaberite ideju, simbole i dizajn koji će vam uvijek biti važan i kojeg ćete uvijek njegovati. Jer eto, tetovaže su vječne i moraju se održavati, maziti i paziti.
 

Na kraju, mala preporuka za inspiraciju i ljepši dan! Pogledajte jednu od naših galerija prekrasnih tetoviranih djevojaka 🙂

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close