Lifestyle

Vodič za tetoviranje: Stvari o kojima trebate razmisliti prije tetoviranja [dio drugi]

Nakon prvog djela “Vodiča za tetoviranje” nastavljamo s dodatnim stvarima o kojima trebate razmisliti prije nego što nabacite svoj prvi tattoo. Ili drugi. Ili osmi. Svejedno, uvijek se isplati preispitati. Sretni smo radi vas da ste se odlučili na taj čin i da ste za sebe našli nešto lijepo što će vas uveseljavati ostatak života. Tetovaže su jako intimne i privatne stvari za mnoge ljude, zato ih mnogi i imaju a da drugi za njih ni ne znaju. Zašto bi svaka vaša tetovaža morala biti javna? Zašto bi svi morali znati da ste tetovirani? No, jednom kad se skinete, jedino što možete tetovažom postići su simpatije i eventualno ljubomora jer je vaša ljepša i veća!

A sad, krenimo dalje s drugim djelom vodiča. Uživajte!

Utjecaj na posao

tetoviranje2-01

Zamislite ovu situaciju. Postoje dva jednako kvalificirana potencijala zaposlenika za neku firmu. Jedan nosi odijelo i kravatu, drugi isto, no na vratu mu je japanska tetovaža Koi ribe. Vi morate jednog zaposliti. Tko je vaš odabir?

Tetovaže na rukama i na vratu su u pravilu rezervirane za tattoo umjetnike i rock zvijezde. Za takve tetovaže se smatra da imaju značajan utjecaj na ljude što se posebno može negativno odraziti na mogućnost zapošljavanja. Prije nego što odlučite na desnu šaku tetovirati smrt s kosom, razmislite jako dobro o tome hoće li biti problema kod drugih ljudi. S obzirom na to da živimo u konzervativnoj državi, možda postoje i bolja mjesta za tetovažu. Osim ako ste doktor znanosti nobelovac ili puni para i baš vam je svejedno. Dobro razmislite!

Budite otvorenog uma

tetoviranje2-02

Vaš tattoo umjetnik više zna o tetoviranju i tetovažama od vas. Oni od toga žive i zarađuju svoj kruh. Oni su umjetnici, profesionalci, vole što rade i u tome su stručnjaci. Ako vam sugeriraju neke sitnice koje bi potencijalno mogle uljepšati vaš tattoo, u vašem je interesu da ih saslušate. Ako vam se njihov savjet ne sviđa, slobodno ga odbijte no budite sigurni da je u njihovom interesu da vaša tetovaža bude što bolja, s obzirom na to da je to način na koji se oni umjetnički izražavaju, reklamiraju i nadmeću. Ako se ne možete dogovoriti sa svojim umjetnikom oko svoje tetovaže, ne brinite. Ne radite brze odluke, radije zamijenite umjetnika i tetovirajte na sebe ono što stvarno želite.

Cjenkanje

tetoviranje2-4

Dobra tetovaža nije jeftina, a jeftina tetovaža nije dobra. Pravilo je vrlo jednostavno. Ako vaš tattoo umjetnik radi super tetovaže no ima cijenu puno nižu od konkurencije, postoji velika mogućnost da vas uskraćuje na nekim stvarima. Čišćenje aparature je vrlo skupa stvar. Dobra oprema za vrhunsko tetoviranje je izrazito skupa. Ne budite škrti. Ne kupujete mikrovalnu pećnicu ni TV. Jednom kad tetovaža bude gotova, to je to. Nosit ćete je do kraja života. Ako se već tetovirate, ne budite škrti i obavite to kako treba. Ako nemate dovoljno novaca, pričekajte! Što vam znači šest mjeseci u odnosu na ostatak života? Ništa. Opustite se, nađite umjetnika i dogovorite se za termin. Pod uvjetom da ste još uvijek sigurni da se želite tetovirati.  Odlučili ste? Što čekate??

Pripremite se!

tetoviranje2-03

Tetoviranje je bolan proces, pa prema tome, budite uvjereni da se trebate pripremiti. Ovisno o veličini tetovaže, postoji mogućnost da ćete biti na stolu i više od sat vremena. Zadnja stvar koju želite je da vas boli više nego što vas treba i da krvarite više nego je normalno. Ni u kojem slučaju na tetoviranje ne smijete doći pijani ili mamurni, pod bilo kojim drogama i tabletama te s bilo kakvim oštećenjima kože. To su sve redom glupe i loše ideje. Bol je podnošljiva, no ako mislite da ćete pijani to bolje podnijeti, opasno se varate. Suze su moguće! Nema zafrkancije! Svakako s tattoo umjetnikom prije o tome raspravite i poslušajte njegove savjete kako se trebate pripremiti. Vrijeme je za vašu tetovažu, odaberite pametno, nešto lijepo i što vam ima neko značenje i krenite! Sretno!!

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close