Birtija

Što izbjegavati kad vam alkohol pomuti razum

Da, znamo, lako je trijeznom govoriti (pod pretpostavkom da ste trenutno trijezni), ali problem nastane kad se previše popije. Mnogi od nas postanu tek onda svjesni svojih “moći”. Sigurni smo da većina dobro zna o čemu pričamo jer nije da ste se jednom izblamirali svojim pijanim plesnim pokretima, skakanjem na šank ili zakuhavanjem tučnjave.

Na žalost, alkohol mnoge od nas pretvara u druge osobe i pod tim ne mislimo da postajemo pametniji, zgodniji ili spretniji već upravo suprotno. Vjerujemo da vas je većina barem jednom napravila neku od stvari koje vam donosimo u nastavku teksta, ali i da će neki od nas te iste stvari ponoviti jer teško je trezveno razmišljati kad alkohol počne dirigirati dijelom mozga koji je zadužen za rasuđivanje.

Planiranje

Bez obzira radilo se o poslovnim planovima, planiranju putovanja ili nekim drugim planovima, planiranje nakon pete runde je potpuno uzaludno. Zašto? Iz razloga jer ako planirate putovanje, vjerujte da će tog dana svi iz društva biti oduševljeni idejom, dodavati nove destinacije i predlagati što sve morate pogledati. Problem je što se sljedeći dan pola njih neće uopće sjećati razgovora, dobar dio njih će reći da se radilo samo o zezanciji, a manjina koja je ostala će najvjerojatnije odustati od isplaniranog. Da, planiranje će najčešće završiti tako, iako, ako ste popili tek pokoju rundu, na pamet bi vam mogle pasti prilično originalne ideje.

Tučnjave

Jedva stojite na nogama, ali spremni ste se zakačiti s prvim koji naiđe. Većini će ova slika biti poznata, a krivac je naravno alkohol. Strusili ste bačvu, samopouzdanje je na visokoj razini, a prag tolerancije nizak. Sve što treba je netko tko će vas krivo pogledati i spremni ste za rundu ili dvije. No takve situacije probajte izbjeći pod svaku cijenu jer osim što ćete ispasti primitivac, u stanju kojem jeste vjerojatno ćete popiti i batine. Ako vas previše alkohola pretvara u agresivnu osobu, smanjite unos kako se ne bi bez potrebe blamirali.

Vožnju

countach

Najmanja stvar u svemu tome je što je vožnja pod utjecajem protuzakonita i može vas mnogo koštati. Veći problem je što u takvim situacijama postajete opasnost za sebe i ostale sudionike u prometu. Znamo da se je teško dogovoriti tko će iz društva biti jedini trijezan i voziti tu večer, ali s vožnjom u pijanom stanju se zaista nemojte igrati, ako ne zbog sebe i kazne koju možete dobiti, onda zbog svojih prijatelja za koje odgovarate.

Slanje poruka bivšim curama

Još jedan klasik pijanog ponašanja koji pod svaku cijenu treba izbjegavati.  Priznajte, koliko puta ste se ujutro probudili i prva stvar koju ste provjerili su poruke i pozivi koje ste napravili tijekom noći. U većini slučajeva nije se dogodilo ništa, ali vjerojatno je bilo i situacija kad ste požalili što mobilni telefon niste zaboravili kod kuće. Nitko od nas nije pametniji kada popije, što na žalost često mislimo da jesmo, a to većini slučajeva dovede do toga da ujutro žalimo zbog učinjenog.

Isprobavanje novih plesnih pokreta

Već smo rekli da nam alkohol diže samopouzdanje, pa iz tog razloga često dolazi do toga da oni koji inače ni u snu ne bi prišli podiju, u pijanom stanju jednostavno razvale plesom. No, samo u njihovim mislima, dok za ostatak ekipe to najčešće izgleda bolno, smiješno i van svakog ritma. Znamo da vas glazba često ponese i teško je ostati na svom mjestu u mračnom dijelu kafića, ali vjerujte da bi u tom slučaju ostajanje na tom mjestu bila najbolja stvar koju ste učinili.

Tags
Back to top button
Close