Putovanja

Posjetite Place2go – Međunarodni sajam turizma

Treću godinu zaredom Međunarodni sajam turizma Place2go otvara svoja vrata znatiželjnim putnicima, avanturistima, ljubiteljima prirodnih ljepota, sakupljačima zrakoplovnih milja, te onim hrabrim početnicima koji će tek napraviti svoj prvi korak prema čudesnom svijetu putovanja, željnima savjeta, uputa i pomoći u organizaciji. Ove godine Place2go se odvija od 14. do 16. ožujka u Boćarskom domu u Zagrebu.

Na sajmu sudjeluje oko 180 izlagača koji će svojim ponudama, zanimljivostima, znamenitostima i atrakcijama pokušati osvojiti buduće putnike. Tako će posjetitelji moći saznati sve o Indiji, Tunisu, Tajlandu, Indoneziji, Iranu, Afganistanu, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji, novostima u turističkoj ponudi Hrvatske te prijedloge iz ostalih zemalja – Turske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, SAD-a, Francuske, Italije, Bugarske, Makedonije.

Kao i prošle godine bit će organizirana velika nagradna igra Place2go putovnica. Da bi dobili neko od atraktivnih putovanja, posjetitelji će najprije morati „proputovati“ sajmom i sakupiti pečate u svojoj putovnici, koja je ujedno i katalog sajma. Među predviđenim nagradama su tura po Tajlandu, Kambodži i Vijetnamu, putovanje u Tunis, Nizozemsku, Mađarsku, aviokarte za europske destinacije, odmor u Lošinju, Poreču ili na Šolti, Samsonite kovčezi, dizajnerska fotelja Waver…

Maldivi-ronjenje

Ove godine gastronomski dio sajma je duplo veći nego prethodne, pa će se tako u tzv. Gastro ulici predstaviti  čak 10 restorana: indijski restorani Royal India, Maharadja, iranski Karavan-saraj, azijski Wok by Matija, francuski Los Ponts, njemački German Snack Bar, bavarski restoran Maximilian, hrvatski Hotel Tomislavov dom, Rougemarin, tajlandsku hranu pripremat će restoran Klub Književnika, a pravu talijansku pizzu moći ćete za samo 2,5 minute dobiti iz aparata Let’s Pizza. Place2go market je također duplo veći nego prošle, a na njemu će se moći kupiti različiti autohtoni i egzotični proizvodi poput začina iz cijeloga svijeta, azijskih umaka, raznih pasta, kokosovog i rižinog octa, palminog ili čili ulja, proizvoda od konoplje, jasmin, crvene ili riže za sushi, sadnica ljutih papričica, egipatske i turske baklave, perzijske soli, dijamant bobica s Himalaje…

Novost ove godine je i Place2go TV, sajamska televizija koja će izravno prenositi predavanja i događanja na sajmu preko YouTubea i web stranice www.place2go.hr. Prijenos i naknadno dostupne snimke omogućit će posjetiteljima da pogledaju i predavanja na koja ne mogu osobno doći.

Sajam je i humanitarnog karaktera pa će zadnji žig za sudjelovanje u nagradnoj igri Place2go putovnica, posjetitelji dobiti na štandu humanitarne udruge Kolajna ljubavi, čiji su najveći ostvareni projekti izgradnja doma za nezbrinutu djecu te vrtića u afričkoj državi Tanzaniji. U njihovom domu trenutno živi 32 mališana o kojima se brinu volonteri iz Hrvatske.

Place2go2013(12)

Na pozornici u sklopu sajma poznati će putopisci održat predavanja i prezentacije o svojim putovanjima i avanturama. Tako će se moći saznati što je sve Hrvoje Šalković doživio u Južnoj Americi, što nogometnim navijačima koji putuju na SP u Brazil savjetuje Filip Brkić, gdje je sve putovao hrvatski MasterChef Nikola Lesar, što je u Gruziji dočekalo našeg poznatog kvizaša Krešimira Međerala Sučevića, kako se Hrvoju Juriću svidjela Zambija, koga je u Myanmaru upoznao Kristijan Grubišić te dogodovštine i preporuke o Tajlandu, Singapuru, Maleziji, Indiji, Nizozemskoj, Kambodži, Vijetnamu… Posebno atraktivan bit će nastup na glavnom sajamskom trgu plesačice Gayatri Marić Mondal koja pleše, ali i podučava u Hrvatskoj indijske plesne stilove Kathak, Bharatnatyam i Bollywood.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati. Ulaz na sajam je besplatan.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske te uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Saborskog odbora za turizam, Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i Tržnica Zagreb. Generalni sponzor Place2go sajma je Turkish Airlines.

Na inicijativu Udruge studenata ekonomije i turizma Sveučilišta u Zagrebu, „Zagreb za mene“, u sklopu sajma Place2go održat će se i Sajam sezonskih poslova, Cro Summer Job 2014., namijenjen učenicima i studentima te svima onima koji žele pronaći, ali i ponuditi sezonski, honorarni ili stalni posao.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close