Tech

PopUp-House – budućnost gradnje?

Dobro, možda ne budućnost gradnje, ali PopUp-House bi mogao biti brzi, jeftini i moderan način s kojim bi u nekoliko dana mogli stvoriti dom za svoju novu obitelj.

Što je PopUp-House?

Vrlo jednostavno, PopUp je princip gradnje u kojem svoj objekt gradite s blokovima sve dok ne stignete do željene forme. Postavite temelje koji su vam potrebni za početak i uz gajbu s ekipom sklopite sve potrebne prostorije. Od alata vam je potreban jedino električni odvijač i naravno već spomenuta ekipa.

Autori ovog koncepta gradnje su francuski dizajneri i građevinari “Multipodstudio” koji su trenutno u potrazi za proizvođačima opreme kako bi cijeli projekt zaživio i u više država.

Valja spomenuti kako je cjelokupni materijal spreman za recikliranje nakon što vam dosadi, dok toplinskih gubitaka skoro i nema (o.11 W/m2) budući da je sve jednako izolirano i nema mjesta za gubitak topline.

Početna cijena sastavljanja je negdje oko 200 eura po kvadratu za zidove i strop, što ne uključuje daljnje radove što se tiče uvođenja struje, vode, itd. Dodatnih 15 do 30 eura odlazi na pripremu drva (ovisno o debljini), dok se oko 8 eura kreće rezanje. Možda bi ti troškovi bili drugačiji kod nas, pa tako osnovna cijena pripreme materijala malčice mijenja ovisno i vezama i poznanstvima s vlasnicima pilana.

Nadamo se kako će se nešto slično pojaviti i kod nas, a ako zadovoljni viđenim, slobodno posjetite njihovu stranicu i popunite kontaktni obrazac.


popup-001 popup-002 popup-003 popup-004 popup-005 popup-006 popup-007 popup-008

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close