Brzina

Lamborghini Aventador Carbonado GT

Ženevski autosalon uvijek je prilika da vidite neke od najboljih superautomobila današnjice. No, među tvorničkim primjercima moguće je baciti oko i na dorađene verzije raznih tunerskih kuća. Tako je poznata njemačka tunerska kuća Mansory u Ženevi upravo predstavila svoje viđenje ljepotana iz Italije. Kao “platno” korišten je Lamborghini Aventador LP700-4, a finalni proizvod oduševljava ne samo vanjskim izgledom nego i performansama koje su znatno poboljšane u odnosu na tvornički model.

Vizualne promjene odnose se na nove detalje karoserije, a rezultat masovne uporabe ugljičnih vlakna je i nova hauba, stražnji difuzor, krovni usisnik zraka i novo stražnje krilo. Cjelokupan izgled zaokružen je ogromnim naplatcima od 20 i 21 inča koji su “obučeni” u Pirelli P Zero gume. U unutrašnjosti se nastavlja cijela dvobojna tema, pa su sjedala i kontrolna ploča presvučene u vrhunsku crno-bijelu kožu, a sukladno imenu koje nosi, u Lamborghini Carbonado GT modelu, moguće je uočiti mnoge detalje napravljene od ugljičnih vlakana.

Lamborghini-Aventador-Carbonado-

Najvažnije promjene ipak se odnose na tehnološko čudo koje se skriva pod poklopcem motora. Lamborghinijev 6,5 litreni V12 motor kompletno je dorađen. Opremljen je novim klipovima, klipnjačama, bregastim vratilima i novom glavom motora, a dodatkom dva turbopunjača i sportskog ispušnog sustava snaga motora je podignuta na nevjerojatnih 1600 konjskih snaga. Sve to rezultiralo je ubrzanjem koje će vas definitivno zalijepiti za sjedalo. Od 0-100 km/h Lamborghiniju će trebati samo 2,1 sekunda, a kazaljka će se zaustaviti tek na maksimalnih 370 km/h. Pretjerano? Nismo sigurni, reći ćemo vam kad isprobamo.

Tags
Back to top button
Close