Lifestyle

Deset životnih lekcija Franka Underwooda iz nagrađivane serije “House of Cards”

Za one koji ne znaju, Frank Underwood je lik u seriji “House of Cards” kojeg glumi odličan Kevin Spacey. Serija je proglašena najpopularnijim serijalom današnjice, a u jednoj sezoni je osvojila Golden Globe, Emmy i AFI nagrade. Priča se vrti oko glavnog lika, političara i muljatora, prevaranta i genijalca Franka Underwooda koji poput doktora secira i obmanjuje sve ljude oko sebe ne bi li uspio nametnuti svoje političke interese i ideje. Osim što odlično glumi, Spacey u ovoj seriji obara s nogu čestim izrekama, komentarima i citatima koji već sad twitterom i 9gagom zabavljaju milijune. Ako ste željni dobre zabave, seksa, prevare, spletkarenja, spinova i sličnih događaja koje krase političarku svakodnevicu, ovo je serija koja će vas nasmijati i oduševiti. Vjerujte nam, odlični su! A sad, natrag k članku. S obzirom na to da je Frank izrazito uspješan luđak svoje vrste, donosimo vam deset životnih lekcija koje će vam pomoći da i vi, poput njega, budete vrhunski muljator!

1. “Prijatelji su najgori neprijatelji.”

Može li što biti gore od spoznaje da je vaš najveći neprijatelj netko tko je intimno povezan s vama? To je neprijatelj koji je u stanju prepoznati sve vaše slabe točke i pobijediti vas učinkovitije nego što bi to mogao neki prosječan protivnik. Njegujte svoja prijateljstva i izbjegavajte prekidanje istih. Ako iza sebe ostavite spaljene mostove, nemojte se čuditi kad vas jednog dana u poslu unište oni koji su vam bili najbliži.

2. “Nikad ne radite važne odluke kasno u noći”.

Kad ste puni sumnje i ne znate što učiniti, spavajte. Nije važno da li je misao koja vas muči neki novi poslovni problem ili je riječ o vašem privatnom životu. Nikad nije mudro donositi odluku nakon temeljnog promišljanja svakog mogućeg ishoda situacije. Ljudi koji izbjegavaju ovu taktiku obično završe prevareni, siromašni i rastavljeni.

3. “Novac nestaje, moć ostaje zauvijek.”

frank4

To ne znači da ne možete biti i bogat i moćan čovjek. To samo znači da oni koji teže izgradnji trajnog nasljeđa mogu pomicati planine svojim riječima i dobiti poštovanje i divljenje masa, moraju zaboraviti na novac i trebaju težiti samo prema moći. Bez utjecaja, vaša sposobnost da pobijedite sve protivnike i preskočite sve prepreke je vrlo mala.

4. “Važan čovjek je jednom rekao kako je sve u seksu. Osim samog seksa. Seks je moć.”

Žene ovo dobro znaju i na ovom konceptu pobjeđuju stoljećima. Od Helene od Troje, čije lice je okupilo tisuće ratnih brodova, do vaše drage koja ne želi da ju dirate tako dugo dok niste oprali suđe. Da, seks je neprocjenjiv i nezamjenjiv alat koji vam može pomoći da ostvarite svoje ciljeve.

Da li je nepošteno iskorištavati nečije primitivne i vrlo intenzivne želje kako bi ostvarili svoje ciljeve? Vjerojatno nije, no to ne znači da seks nije efektivna strategija.

5. “Biti na jednom mjestu je smrt za ljude poput nas”.

Ako želite biti uspješni, nikad nemojte biti zadovoljni na jednom mjestu. Ugoda vodi ravnodušnosti. Ravnodušnost ubija ambiciju. Bez ambicije, vi ste na putu da vas prožme žaljenje te da se zauvijek pitate, što je moglo biti? Izađite samo jedan korak iz vaše komfor zone i nemojte se bojati riskirati!

6. “Ne postoji utjeha u bogu. Tu smo samo mi. Mali, osamljeni, puni težnje boreći se međusobno. Molite u sebi, za sebe. “

frank2

Jedina osoba na koju se možete pouzdati bez ograničenja ste vi. Na kraju, svi smo mi stisnuti jedan pokraj drugoga u borbi koja se zove život. Borimo se kako bi se uzdigli na hijerarhijskoj ljestvici, guramo se međusobno u trci prema višem statusu. Ne možete se pouzdati da će neko dobronamjerno biće doći i pomoći vam.

7. “Nesigurnost me ne napaljuje.”

Ključno je samopouzdanje. Samopouzdanje je ono što vam omogućuje da u potpunosti cijenite svoje vještine i svoje mane te ih koristite za svoji prednost. Nitko se ne želi okružiti ljudima koji su opterećeni sumnjom u sebe i svoje sposobnosti. Sve se svodi na pesimizam i optimizam. Želite li biti prijatelji s osobom koja je uvijek pozitivna ili osobom koja stalno traži vašu potvrdu njezinih vrijednosti?

8. “Jedini način da svladate sumnjičavost je gola istina.”

frank3

Imate li problema s pronalaskom tog samopouzdanja kako bi pobijedili nesigurnost? Ne brinite se. Svi smo mi žrtve nesigurnosti u određenim trenutcima. Ako želite krenuti dalje, morate prihvatiti stvari kakve jesu, dobre ili loše. Poricanje je glavni kotač koji pokreće ciklus nesigurnosti.

9. “Osvježenje je raditi s nekim tko baci sedlo i divlje zajaše poklonjenog konja, a ne da mu gleda u zube.”

Birajte da radite samo s ljudima koji žele raditi s vama. Nema nikakvog smisla forsirati suradnju. Zaboravite na one koji se opiru vašim ponudama za suradnju i fokusirajte se na suradnju s onima koji će se rado naći u vašim redovima. 

10. “Postoje dvije vrste boli. Ona koja vas učini jačim i ona beskorisna, vrsta boli koja je čista patnja. Ja nemam strpljenja prema beskorisnim stvarima.”

Tuga je prirodna i nužna. Ona odgaja i razvija u vama integritet i odlučnost. Ne možete dopustiti boli da vas definira, već se morate analizirati i pobijediti tu bol. Pokažite svijetu da ste u stanju prevladati svoju patnju. Rastite iz iskustva, ne dozvolite da vas bol cijelog proždire.

 

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close