Birtija

Dani otvorenih vrata u Pivovari i pivnici ‘Medvedgrad’, 14. – 17. ožujak

Kada je prije nekoliko dana na našu adresu stigao poziv iz “Pivovare i pivnice Medvedgrad” da iz prve ruke saznamo pozadinu dva desetljeća stare priče oko nastanka pive omiljene u Macho.hr redakciji, nismo ni slutili da bi situacija uskoro mogla eskalirati. Naime, kako je Macho.hr savršeni primjer demokracije i svačije se mišljenje uvažava, došlo je do problema tko će se “žrtvovati” i popratiti ovaj izuzetno važan događaj. Situaciju je dodatno zakomplicirala informacija da će za vrijeme obilaska pivovare biti predstavljene i dvije nove vrste piva, koje do sada još nitko nije imao priliku kušati. No, kao i uvijek, i ovaj put dobri domaćini iz ‘Medvedgrada’ rado su ugostili proširenu Macho “radnu skupinu” zaduženu za tekuća pitanja.

Povodom dvadesete obljetnice proizvodnje piva Pivovara i pivnica Medvedgrad će za vrijeme “Dana otvorenih vrata” uz zanimljiv program koji uključuje razgledavanje pivovare, upoznavanje procesa nastanka i degustacije novih piva, natjecanja u ispijanju pive, živu svirku i bogate nagrade, osigurati odličnu zabavu za sve ljubitelje piva. Četverodnevna manifestacija počinje u petak 14. ožujka od 20h, a završava na Dan Sv. Patrika u ponedjeljak 17. ožujka.

program-medvedgrad

Probajte dva nova “sezonska” piva!

Budući da smo imali priliku razgledati pivovaru i upoznati se s procesom proizvodnje kroz čije su nas sve faze proveli vlasnik Medvedgrada Ivo Nauković i majstor pivar Božo Kostanjčar, uvjerili smo se s koliko ljubavi i pažnje se pristupa proizvodnji piva, već od odabira najkvalitetnijih sirovina pa do konačnog proizvoda. Svakako bi vam preporučili da navratite u pivnice ‘Medvedgrad’ i uživate u vrhunskom pivu.

Svijetli i tamni ale nastavljaju tradiciju engleskih i belgijskih pivovara što je novost kod hrvatskih proizvođača piva. Da pojasnimo, lageri su skoro sva piva koja znate te sva piva koja su se do sada proizvodila u Hrvatskoj. Aleovi su tradicionalno engleska i belgijska piva, a vjerojatno najpopularniji ale je Guinness. Temeljna razlika između aleova i lagera je u tome da su aleovi fermentirani s drugačijom skupinom kvasaca od lagera (ale kvasac fermentira pri višim temperaturama nego lager kvasac).

Kako se obilazak pivovare bližio kraju, tako je rasla napetost i uzbuđenje jer smo bili svjesni da slijedi degustacija novih piva iz ponude Medvedgrada. Prvo na redu za kušanje bilo je tamno ale pivo i iako smo imali visoka očekivanja, istog trena smo zaključili da su u pivovari Medvedgrad stvorili vrhunsko tamno ale pivo. Macho ekipa odmah se zaljubila u pivo bogatog okusa i odlične arome, a u razgovoru s veselim društvom s degustacije, došli smo do zaključka da dijelimo isto oduševljenje. Svijetlo pivo jednako nas je očaralo, pa smo u nastavku druženja imali problema s odabirom točionika na koji se fokusirati.

Mikro pivovara

Mikro pivovara je još jedna od novosti koja nas je posebno zainteresirala. Iskustvo koje su stjecali proteklih dvadeset godina ekipa iz Pivovare Medvedgrad odlučila je podijeliti sa svim pivopijama odlučnim da sami kuhaju pivu. Prateći svjetske trendove  i sve veći interes za proizvodnju piva kod kuće, stručnjaci iz Pivovare Medvedgrad dizajnirali su i napravili mikro pivovaru koja se može koristiti u kućanstvima te podržava kuhanje svih vrsta piva.

Ako ste oduvijek željeli uživati u kuhanju pive s vašim osobnim potpisom, a niste znali što vam sve treba i na koji način svemu pristupiti, iz pivovare Medvedgrad doskočili su i tom problemu. Odlučite li se na kupnju mini pivovare, s njom ćete dobiti i tečaj kuhanja piva kako bi najbolje iskoristili vrhunsku opremu koju posjedujete. Mi smo definitivno zainteresirani, jer vrijeme je da se već ovog ljeta hladimo uz Macho.hr pivu.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close