Brzina

Brabus 800 iBusiness – za macho poslovne ljude

Robustan, grubih linija i dizajna koji ne blijedi bez obzira na vrijeme, točno tako bismo opisali Mercedesovu G klasu. No, čak i da vam se ne sviđa dizajn ovog automobila, Brabusova business verzija za poslovne ljude zaista vas ne bi smjela ostaviti ravnodušnim. Iako je kao osnova uzeto remek djelo G 65 AMG, automobil je kompletno dorađen i opremljen, a crna boja čini ga vizualno još impresivnijim i moćnijim.

Možda ste pomislili da se pod poklopcem skriva motor jednak onome u G65 AMG verziji, no bili biste u krivu, jer već iz imena se nazire da je ovaj automobil nešto posebno. Da, oznaka 800 predstavlja broj konjskih snaga koje isporučuje V12 motor koji je u ovoj verziji opremljen sustavom s dva turbopunjača, te potpuno novim ispušnim sustavom. Uz reprogramirani ECU, automobil isporučuje i 1420 Nm okretnog momenta koji je u ovom automobilu limitiran na 1100 Nm. Sve to omogućuje sprint do 100 km/h već za 4,2 sekunde, dok će se kazaljka zaustaviti tek na limitiranih 250 km/h.

brabus ibusiness

Ako ste ljubitelj Apple proizvoda, “iBusiness” u imenu automobila moglo vam je natuknuti da sve iznad navedeno nije konačan popis pogodnosti koje Brabus nudi. Tako je iBusiness model Brabusa opremljen i serijom Apple proizvoda, pa vas u unutrašnjosti očekuju Mac Mini računalo, Apple TV, iPad i iPod touch uređaji, a sa svim uređajima za zabavu koje automobil posjeduje upravlja se preko iPhone aplikacije. Kompletna unutrašnjost presvučena u najfiniju kožu i Alcantaru se podrazumijeva, a s integriranim brzim internetom i bežičnom mrežom, ovaj automobil vam može poslužiti i kao mobilni ured.

Tags
Back to top button
Close