Lifestyle

9 Macho aktivnosti za vrhunski provod s ekipom

Gajba pive 120 kn, kilogram ćevapa 30 kn, druženje s ekipom – neprocjenjivo.  Iako smo iskoristili slogan iz reklame, dobro druženje s ekipom je baš to, neprocjenjivo. Kako nam proljeće već polako kuca na vrata, sada je idealna prilika da se druženja prebace iz zatvorenih prostorija u prirodu. Danas vam iz tog razloga donosimo macho aktivnosti koje će osigurati gomilu zabave i adrenalina za cijelo društvo. Budite aktivni i uživajte u svemu što nam pruža priroda i lijepo vrijeme koje dolazi.

Rafting

raft3

Sport koji je posljednjih godina postao prilično popularan u Hrvatskoj. Rafting može biti odličan provod za cijelu ekipu. Druženje, zezancija i zajednički napori prilikom svladavanja sile prirode, samo mogu još više združiti prijatelje. Nakon što na macho način savladate rijeku, vrijeme je da se izvadi roštilj, pokoja gajba vaše najdraže pive, gitara, a onda kreće zabava do kasno u noć. Cilj svega je dobro druženje u prirodi daleko od svakodnevne vreve, te zbližavanje s ekipom. Ovaj vid rekreacije definitivno preporučujemo barem jednom godišnje.


Karting

karting-events

Svako društvo ima barem jednog pojedinca koji se voli hvaliti da je najbolji, najbrži ili najljepši i zato je vrijeme da se vidi tko je tko. Dosta je bilo priče, okupite ekipu i navucite odijela, stavite kacige, rukavice i startajte motore. Karting će oduševiti cijelu ekipu, a direktni sukobi na stazi probudit će u svima natjecateljski duh i neke skrivene talente. Garantiramo vam dobru zabavu ne samo prilikom utrke, već i svakog puta kada se sjetite onog najsporijeg na stazi (najvjerojatnije hvalisavca s početka priče).


Paintball

paintball-sport-d-equipe

Ko klinci često smo se igrali rata, a kasnije u pubertetskim godinama (neki još i danas) provodili dane i noći virtualno se napucavajući s nepoznatim ljudima. No ništa ne može zamijeniti akciju u živo, pogotovo kad okupite svoje dobre prijatelje i u timu krenete razvaljivati protivničku ekipu. Bez obzira radilo se o šumskim poligonima ili urbanom stilu ratovanja, paintball će vam osigurati dovoljnu količinu adrenalina i zabave. Naravno, kasnije svi zajedno popijete nekoliko pića uz neizostavnu zafrkanciju na račun tima koji je izgubio.


Kampiranje

deluxe-camping

Napokon nam dolazi toplije i ljepše vrijeme, a kampiranje je idealna aktivnost za dobar provod s ekipom. Dobro se opremite jelom i pićem, uzmite barem jednog prijatelja koji je dobar na gitari i pronađite idealno mjesto za postaviti kamp. Kad smo rekli da se dobro opremite jelom, nismo mislili da kod kuće napravite sendviče, jer kampiranje ne smije proći bez roštiljanja ili kuhanja gulaša. Ako se nalazite uz rijeku ili jezero, a u društvu imate strastvene ribiče, možda je prilika da se umjesto gulaša napravi dobar fiš paprikaš. Preporučujemo da šatore postavite čim se smjestite, jer iz iskustva znamo da ideje o postavljanju prije spavanja najčešće završe na tome da vam šator služi samo kao pokrivalo.


Planinarenje

planinarenje

Vrijeme je da barem jednom preskočite opijanje vikendom u zadimljenim i mračnim prostorima kako bi drugog dana bili sposobni dići se prije podneva i u društvu prijatelja osvojiti vrh brda u vašoj blizini. To će vam biti odlična rekreacija, uživat ćete u svježem zraku, a nakon stizanja na cilj osjećati ćete se puno bolje u svojoj koži. Naravno, ako vam to postane redovita aktivnost tijelo će vam biti vrlo zahvalno. Kako se na vrhu obično nalaze planinarski domovi, nakon fizičkog napora odlično će vam sjesti grah s kobasicama koji je njihova standardna ponuda, a o pivi ne moramo ni pričati, ko budali šamar.


Vožnja vozilima za sve terene (Quadovima)

quad

Ova aktivnost s naše liste možda zahtjeva najviše financijskih sredstava, ali ne mora biti tako. S vremena na vrijeme možete si je priuštiti jer s mogućnošću iznajmljivanja Quadova, ne morate posjedovati jedno ovakvo vozilo da bi povremeno uživali u toj adrenalinski nabijenoj aktivnosti. Često možete pronaći popuste za grupno iznajmljivanje na portalima koji se time bave, što je idealno da dogovorite dobar provod s ekipom. Upravljanje moćnim vozilom, bočni prolasci kroz zavoje i osvajanje šumskih puteljaka koje s drugim vozilima ne biste bili u mogućnosti osvojiti, garantira odličnu zabavu i mnogo adrenalina. Samo pažljivo da dobar provod ne bi završio na kirurgiji.


Vožnja biciklima

bicikl

Bicikli su omiljeno prijevozno sredstvo mladih, što zbog današnjih prilika, što zbog odlične tjelovježbe koju pružaju. Nije bitno da li vam ekipa uživa u brdskom ili cestovnom biciklizmu, jer obje ove aktivnosti pružit će vam dovoljno zabave. Isplanirajte rutu i krenite. Vožnja biciklom uz povremeno stajanje za odmor i okrjepu, pokoje pivce (sve u zakonskim granicama) i uživanje u prirodi i prirodnim ljepotama, idealna je za vrijeme koje nam dolazi.


Airsoft

airsoft

Airsoft je aktivnost slična paintballu, samo što se u ovoj situaciji markeri replike stvarnog vatrenog oružja koji ispaljuju kuglice od tvrde plastike. Igrajući Call of Duty sanjali ste da se nalazite u situacijama gdje se cijene vaše zavidne pucačke sposobnosti? Ako ste se prepoznali u ovoj rečenici, airsoft je definitivno igra za vas. Oformite tim, definirajte uloge i razriješite talačku situaciju, spasite zarobljenike ili samo eliminirajte prijetnje. Na vama je da zamislite scenarij i sprovedete ga u praksu. Probate li ovaj način zabave, teško da ćete se ponovo vratiti napucavanju iz naslonjača.


Dan proveden na trkaćoj stazi

trackday1a

Auto i moto sportovi definitivno su prave macho aktivnosti. Na žalost, kod nas, Grobnik je jedina prava trkaća staza, ali to ne znači da si povremeno ne možete priuštiti dobru zabavu i ako ništa drugo provesti dan s prijateljima dok kraj vas jure motocikli ili nabrijani automobili. Ako ste u mogućnosti odvoziti koji krug, budite sigurni da vam to neće biti posljednji put. Uživanje i adrenalin koje vam može pružiti trkaća staza uz istovremenu veću dozu sigurnosti u odnosu na cestu, izvlačit će ono najbolje iz vas i pružiti vam zabavu kojoj ćete se uvijek rado vraćati.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close