Hedonizam

10 najskupljih konjaka na svijetu

Za znalce, konjak je vrhunsko piće koje se konzumira u umjerenim količinama i u čijem se bogatom okusu i teksturi uživa polaganim ispijanjem iz tople čaše. Konjak je u biti brendi, a proizvodi se dvostrukom destilacijom bijelog vina nakon čega desetljećima odležava u hrastovim bačvama. Konjakom se može zvati samo brendi koji je proizveden u Francuskoj pokrajini Cognac, a koja se nalazi na jugo-zapadu Francuske. Danas u toj pokrajini postoji oko 200 proizvođača konjaka, a čak 90% proizvodnje namijenjeno je američkom tržištu.

Vjerojatno ste imali priliku probati neki od konjaka koje možete pronaći na našem tržištu, ali ove o kojima ćemo danas pričati, vjerojatno nikada niste ni vidjeli. Ovog puta donosimo vam 10 najskupljih konjaka na svijetu i ako se slučajno nađete u posjedu koje boce s liste, bilo bi lijepo da se sjetite ekipe iz Macho.hr portala i pozovete nas na degustaciju.

Courvoisier L’Esprit Decanter

Cijena: 4.999 dolara (0,7 l)

Courvoisier L’Esprit Decanter

Jedno od najotmjenijih svjetskih žestokih pića. Ovaj savršeni blend rezultat je miješanja nekih od najboljih konjaka u posljednjih 200 godina. Najmlađi konjak koji se nalazi u blendu datira iz 1930. godine, dok je najstariji odležavao u bačvama još od doba Napoleona.

 

Jenssen Arcana

Cijena: 5.500 dolara (0.7 l)

jenssenarcana

Arome konjaka Arcana proizlaze iz vapnenačkog tla francuske regije Champagne, a zatim odležavanjem više od stoljeća u bačvama od Francuskog hrasta. Ako imate dovoljno novaca, osim što ćete uživati u aromama cedara i duhana, Jenssen će ovu ekskluzivnu tekućinu upakirati u ručno pravljenu kristalnu bocu, a sve dolazi u prekrasnoj drvenoj škrinjici.

 

Hine Triomphe Talent De Thomas Hine

Cijena: 6.000 dolara (0.7 l)

image0022

Ovim izdanjem tvrtka je proslavila dolazak osnivača tvrtke u Francusku. Hine Triomphe konjak dolazi u prekrasnoj boci od Baccarat kristala s četiri čaše za vas i vaše prijatelje, a sve je upakirano u kutiju za cigare napravljenu od mahagonija i ebanovine.

 

Frapin Cuvée 1888

Cijena: 6.400 dolara (0.7 l)

frapin-decanter-featured

Konjak Frapin Cuvée 1888 napravljen je u čast osnivača tvrtke Piera Frapina, koji je 1888. godine odabrao miješano vino koje je osvojilo zlatnu medalju na Svjetskom sajmu u Parizu. Neki od konjaka iz ovog blenda datiraju i ranije od 1888. godine. Konjak dolazi u kristalnoj boci koju krasi spirala napravljena od zlata.

 

Martell Creation Cognac

Cijena: 7.500 dolara (0.7 l)

Cognac06

Martell Creation konjak je reinterpretacija konjaka koji je prvi puta stavljen u bačve početkom 19. stoljeća. Iako je teško pronaći informacije o njemu, a na žalost ga nismo imali prilike kušati, kažu da je blage arome sušenog voća i marmelade s notom lješnjaka i cedara.

…za ostatak teksta pritisni NASTAVAK…

1 2Sljedeća stranica
Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close