Lifestyle

Vrijeme je za ultimativno Macho brijanje

Kako smo već ranije rekli u članku o brijanju aparatom na žilet, brijanje je nekad bio pravi muški ritual koji se pojavom električnih brijača i raznoraznih britvica s mnogostrukim oštricama pretvorio u potpuno sigurnu dnevnu rutinu koju obavljamo u nekoliko minuta. Ti rituali polagano se gube, a pravi muškarci su vrsta koja polagano nestaje. Macho.hr ekipa pokušat će vratiti neke od izgubljenih muških rituala u vašu dnevnu rutinu, a ne postoji bolji početak od načina na koji se brijete.

Način brijanja o kojem danas govorimo koristili su naši pradjedovi i možemo ga nazvati ultimativnim macho brijanjem. Oni nisu bili mekušci kao većina muškaraca danas, bili su pravi macho muškarci. Brijanje klasičnom britvom najtemeljitije je brijanje koje možete isprobati. Naravno, možda će na početku postojati strah od poneke porezotine, ali to je i najbolji dio ovog rituala, jer jednom kad svladate baratanje hladnom oštricom od nehrđajućeg čelika, nakon svakog brijanja osjećat ćete se mnogo bolje u svojoj koži.

8632733_2

Ako se odlučite za ovaj način brijanja, nadamo se da ste strpljivi i imate mirnu ruku. Velika prednost kvalitetne britve je što će vam trajati doživotno, bez potrebe kupovanja skupih zamjenskih britvica. No, bitnija stvar je da ćete za ovaj način brijanja morati za sebe odvojiti malo vremena i brijanje pretvoriti u ritual koji će biti vaš trenutak opuštanja i priprema za svakodnevne probleme koji vas čekaju. U nastavku vam donosimo što će vam trebati ako se odlučite prijeći na ultimativno macho brijanje.

Britva

Cijena: oko 80 dolara

Na tržištu postoji velika ponuda, iako ih je u Hrvatskoj prilično teško kupiti. Mi vam donosimo britvu iz njemačkog grada Solingena koji je poznat kao “Grad oštrica”. DOVO je tvrtka koja proizvodi britve već više od 100 godina, a njihova klasična britva jedna je od najboljih koja se može naći na tržištu. Napravljena je od švedskog ugljičnog čelika i spremna je za uporabu u trenutku kad je izvadite iz kutije.

Black solingen german cut throat straight razor

Brusni kamen

Kao i svaku oštricu, britvu će ponekad biti potrebno nabrusiti, a da biste to učinili porebno je imati brusni kamen koji može biti prirodni ili napravljen od umjetnih materijala.

brusni kamen

Kožni remen (strop)

Služi za održavanje oštrice, a na njemu se oštrica polira prilikom čega se skida i hrđa koja se pojavila u vrijeme dok je oštrica britve čekala sljedeću uporabu.

Razor_and_strop

Ostali pribor sličan je ili isti kao i kod brijanja aparatom na žilet pa više o tome možete pročitatiti u članku u kojem smo pisali o brijanju aparatom na žilet. Uživajte u macho ritualu, vrijeme je da se muškarci vrate na pravi put.

Svakako preporučujemo da pogledate film koji vam donosimo u nastavku u kojem možete naučiti kako klasičnu britvu pripremiti za brijanje, te na koji način odraditi ovaj muški ritual s čim manje krivih poteza i ozljeda. I budite muškarci, ne odustajte već nakon prve posjekotine.

>>> Brijanje aparatom na žilet

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close