Brzina

Shelby Mustang GT350 R na aukciji

Za novce koje biste trebali izdvojiti kako bi postali vlasnikom ovog iznimnog vozila, danas biste mogli kupiti i poneki superautomobil, pa čak i više njih, ali sigurni smo da će biti i onih kojima novi automobili nemaju “dušu” poput klasičnih “muscle” automobila. Uz sve to, kada se prisjetite kroz kakve je sve povijesne “bitke” prošlo ovo vozilo, kada se sjetite da sjedite u automobilu koji je dio američke trkaće povijesti s pobjedama na nekim od najpoznatijih utrka, samo se možemo nadati da će novi vlasnik znati cijeniti stvari koje smo nabrojali.

Tako će RM aukcije uskoro ponuditi mogućnost da se nadmećete za Shelby Mustang GT350 R kojeg je vozio američki automobilistički as, Charlie Kemp. Ovaj 450 konjskih snaga snažan Shelby Mustang, poznat je kao “nepobjedivi” Shelby, jer je Charlie Kemp za volanom ovog automobila u sezoni 1968-1969. pobijedio u čak 17 uzastopnih utrka. Kako je ovom automobilu u Daytoni 1968. godine izmjerena maksimalna brzina od čak 296 kilometara na sat, to je Mustang pogonjen 4,7 litrenim V8 motorom s najvećom ikad izmjerenom maksimalnom brzinom, uključujući i modele Cobra. 

gt350-3

Šanse da postanete vlasnik Mustanga GT350 R s ovakvim trkaćim pedigreom ne pružaju se često, ali postoji samo jedan “nepobjedivi” Shelby. Ovo je najbliže što možete danas doći utrkama iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Automobil je potpuno originalan i autentičan, a uz njega dolaze i povijesni zapisi, fotografije, novinski članci i dokumentacija o autentičnosti.

Procjenjuje se da će se postići cijena oko 1.200.000 dolara, a ako vas interesira ovaj primjerak vrhunskog trkaćeg automobila iz 1965. godine, preporučujemo da se požurite i skupite novac jer će se aukcija održati u srijedu, 8. ožujka 2014. godine. Sretno!

gt350-2

Tags
Back to top button
Close