Tech

Razer Christine: Koncept modularnog PC-a

Razer, ime dobro poznato svim gamerima, je na ovogodišnjem CES-u javnosti predstavio svoj koncept modularnog desktop računala – Project Christine.

Sjećate se kako je to bilo nekad kad su prva računala tek sramežljivo ulazila u naše domove? Početno oduševljenje nakon tek nekoliko mjeseci igranja polako je splašnjavalo kad shvatite da nove igre baš i ne klize glatko kako bi trebale. Tada su počinjale brige poput skupljanja love za još RAM-a, novu grafičku, 3D akcelerator, veći monitor, možda čak i za novu matičnu itd., a trebalo je pri tom voditi brigu o tome da sve komponente budu kompatibilne i, na kraju krajeva, zajedno daju što bolje performanse računalu.

razer-christine-2

Ovim mukama Razer je odlučio stati na kraj! Projekt Christine funkcionira na “plug-n-play” principu te nije potrebno gotovo nikakvo znanje o računalima – sve komponente, ili kako ih u Razeru zovu moduli, poput procesora, memorije, grafičke kartice, hard diskova i napajanja, odmah će biti instalirane i automatski sinkronizirane.

Svaki modul je u potpunosti samostalan, posjeduje vlastito hlađenje te je zvučno izoliran, stoga bi ovako sastavljeno računalo trebalo biti izuzetno tiho. U duhu pravog gamerskog duha Razera sve komponente moći će se overclockirati unutar garancije.

Iako je riječ o konceptu te je tek napravljen prvi funkcionalni prototip ovo definitivno zvuči zanimljivo. Buduće cijene bazne stanice i komponenti još nisu poznate.

razer-project-christine-02 razer-project-christine-03 razer-project-christine-01

>>> Iphone letjelica kreće u prodaju

>>> Pet igara na koje se ne želite navući

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close