Birtija

Poduzetničke lekcije Waltera Whitea koje odmah morate primijeniti u svojem poslovanju!

Walter White je nedvojbeno najsnažniji karakter najpopularnije američke televizijske serije “Breaking Bad”. Kako se serija razvijala, mnogi su ga zavoljeli, poštovali, zavidjeli mu samo da bi ga na kraju i zamrzili. No, ako malo bolje pogledate, njegov lik je iz jednostavnog nesposobnog prestrašenog profesora štrebera postao bog Meth podzemlja unatoč svim njegovim karakternim manama. U tom razvoju, možemo ga analizirati kao odličan primjer dobrog poduzetnika.
Walter je odlično baratao principima mikro ekonomije i oslonio se na svoju poslovnu intuiciji kako bi zaradio milijune. Njegov jednostavan, direktan i agresivan pristup poslovanju može i vas inspirirati na uspjeh!

1. Budite upoznati sa svojim proizvodom

walter-white-savjeti01

Morate znati što proizvodite ili što nudite. Sve najmanje detalje. Walt je bio ekscentrični genijalac kemičar koji je znao sve načine kako skuhati Meth. Znao je sve o svoje produku, pa čak i više. Znao je sva kemijska svojstva sastojaka, učinak i njihovu moć. Ako ste dovoljno strastveni u svojem poslu, naučite sve trikove! Ako ste tehničar ili tehnolog, naučite što je moguće više o tehnologiji s kojom se bavite. Budite stručnjak svoje branše!

2. Nudite samo najbolje

walter-white-savjeti04

Ako se ikad odlučite na poduzetništvo, budite sigurni da proizvodite ili nudite najbolju uslugu na tržištu. Morate se potruditi i dati sve od sebe. Naravno, imate neka ograničenja, no pokušajte ih svladati i postati najbolji. Walter je proizvodio meth čistoće 99.1% i upravo ga je uzdiglo od konkurencije. kad su svi čuli o kvaliteti njegovog plavog metamfetamina, njegova uspon i transformacija narko bossa je krenula. Zaključak? Pojavite se na tržištu s najboljom uslugom ili proizvodom koji možete osmisliti. Zadovoljite se samo s najboljim. Dodajte moderne novitete koje nitko neće moći kopirati i izdvojite se od konkurencije. Budite prepoznatljivi. Budite bombastični poput njegovog plavog Metha.

3. Proširite svoje tržište

walter-white-savjeti05

Da je Walt slušao Jessia dilali bi samo po svojem kvartu i nikad ne bi postali milijunaši. Kroz malu rupu na zidu, Walt je krenuo na veće tržište uz partnerstvo Gusa Fringa i njegovog lanca restorana. Prema tome, ako želite igrati na veliko, sagledajte konkurenciju, pronađite partnere i zagrizite više korisnika.

4. Disciplina, Bitch!

walter-white-savjeti03

Ako planirate riskirati, mora vam biti jasno da morate biti organizirani i disciplinirani. Predanost poslu je sve. Kad su Walter i Jessie došli na prvi sastanak s Gusom on ih je u potpunosti ignorirao jer je Jessie bio “urokan do bola”. Iskusan poduzetnik poput Gusa želi raditi samo s najboljima, a to znači poštivanje rokova i stroga disciplina u poslovanju. Tek kad je Walter osobno garantirao za Jessiea, Gus je omekšao. Čak i kad je White obitelj imala problema, Walt je poštivao sve dogovore.
Za svakog poduzetnika disciplina je ključna odlika. Nikad vas nitko neće ozbiljno shvatiti ako ona izostane. To se naravno odnosi i na osobnu korespondenciju. E-mailovi, telefonski pozivi, sastanci i ostale aktivnosti koje su određene rokovima moraju biti praćene i ispoštovane!

5. Pametno investirajte!

walter-white-savjeti02

Kako bi uspješnost u poslu bila optimalna, s vremena na vrijeme važno je investirati u poslovanje. Nakon kuhanja Metha u kamp prikolici, Walt i Jessie preselili su se u super laboratorij s vrhunskom opremom, koju je financirao poslovni partner, Gus.
Kao poduzetnika, mora vam biti jasno da će vam veće poslovne investicije ubrzati posao, poboljšati kvalitetu usluge i omogućiti brži rast poslovanja. Novac je vaš, investirajte ga u vlastiti posao. Zaboravite na skupe automobile i na nekretnine. Novac investirajte u sebe i ostvarite više prihoda! Samo reinvesticijom vlastitih prihoda možete očekivati rast! Ne zadovoljavajte se sitnicama!

6. Povežite se s najboljima

walter-white-savjeti07

Birajte svoje partnere oprezno i mudro. Svi ljudi s kojima je Walt tj. Heisenberg bio poslovni partner, bili to odvjetnik Saul Goodman, Jessie Pinkman, Mike ili Gus, pomogli su mu na neki način. Da nije bilo Saulovih savjeta, Walt bi davno bio mrtav. Da nije bilo Gusa, Walt i Jessie bili mi mali dileri i proizvođači.
Morate biti svjesni da sami u poslu nikad nećete uspjeti. Morat ćete zapošljavati ljude, birati partnere, svoje zamjenike i pomoćnike. Sklopite partnersvo i povežite svoj posao samo s najboljim igračima na tržištu kako bi postigli maksimalan rast i učinak. Sve u svoje vrijeme naravno, razmišljajte, organizirajte i krenite! Sretno!

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close