Lifestyle

Počnite se brijati kao pravi macho muškarac

U moderno doba, macho muškarci su vrsta koja polagano izumire. Tehnike brijanja koje su nekada koristili naši očevi, djedovi ili pradjedovi, polagano padaju u zaborav. Danas nam serviraju modernije načine koji su nekad pravi muški ritual pretvorili u potpuno sigurnu dnevnu rutinu, bez obzira da li se radi o raznim proizvodima s “milijun” oštrica ili o vibrirajućim spravama nakon kojih se osjećate kao da ste svoje lice upravo silovali nečim što žene upotrebljavaju u sasvim drugačije svrhe. Gdje je nestalo ono što je svako brijanje činilo pravim macho ritualom?

No, ne brinite odmah, krenut ćemo polako. Brijanje britvom na način kako su to radili vaši pradjedovi ostavit ćemo za neki drugi put, danas pričamo o načinu na koji su to radili vaši djedovi i očevi. Brijanje aparatom na žilet ima svojih nekoliko prednosti i definitivno je korak bliže ultimativnom macho brijanju britvom. Možda će vas u početku koštati malo više kako bi kupili opremu, ali s obzirom koliko koštaju dodatne britvice za Mach3 ili slične spravice na tržištu, s vremenom ćete brijanjem na ovaj način uštedjeti dosta novaca. Naravno, nemojte vjerovati svemu što vidite na televiziji, više oštrica nikako ne znači i bolje brijanje. Ako ste se odlučili brijati na ovaj način i učinili to kako treba, to će vam biti najbolje i najtemeljitije brijanje u životu.

shave

Prva stvar koju trebate je aparat u koji se umeće žilet. Priuštite si aparat odgovarajuće težine kako bi vam prilikom brijanja sama masa aparata pomagala kod brijanja. Ako imate veće ruke, kupite aparat sa dužom drškom. Kao i kod svega, ove aparate možete kupiti već za nekoliko desetaka kuna, dok će vas kvalitetniji koštati i više stotina kuna.

aparat

Da bi napravili pjenu iz kreme ili sapuna potrebna vam je četka za brijanje. Korištenjem četke dobit ćete kvalitetniju pjenu od standardnih kupovnih pjena za brijanje, a kružnim pokretima četke podižete dlačice radi lakšeg brijanja. Ujedno, četka uklanja mrtve stanice kože, te je pri tome čisti. Prave se od svinjske ili jazavčeve dlake, a cijene također variraju već od dvadesetak pa sve do nekoliko stotina kuna.

četka

Potreban vam je još i sapun ili pjena za brijanje, koje možete kupiti već za dvadesetak kuna, šalica za brijanje u kojoj ćete napraviti pjenu, te set zamjenskih žileta za kojih ćete morati izdvojiti stotinjak kuna (100 komada). Kako u stvarnosti ovaj način brijanja manje iritira kožu i sprječava urastanje dlačica, ovo će vam definitivno biti najkvalitetnije brijanje u životu. Priuštite si još i kvalitetan losion za poslije brijanja i vratite macho način brijanja u svoju dnevnu rutinu.

Prije nego se upustite u ovakav način brijanja, svakako vam preporučujete da pogledate video u kojem je opisan način na koji ćete najbolje iskoristi pribor koji ste kupili. Uživajte u macho ritualu!

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close