Birtija

Najskuplje tekile na svijetu

Imali smo najskuplje pive i whiskye na svijetu, stoga je došlo vrijeme da vidimo kako je to s ostalim, nama vrlo dragim alkoholnim napicima. Ovoga puta krećemo prema tekili koja se vrlo često nađe na šanku kako bi se začinio izlazak. I naravno, djevojke vole tekilu.

>> Najskuplji Whiskiji na svijetu

>> Najskuplje pive na svijetu

10. Gran Patrón Platinum: $250

tekile-006

Bilo da ste strastveni obožavatelj tekile ili samo povremeni korisnik, Gran Patron Platinum je uistinu vrlo dobra tekila. Dobitnik mnogobrojnih nagrada posebnu teksturu dobiva dodatkom limunovog soka koji pojačava već vrlo poseban okus.

9. Don Julio Real: $350

tekile-001

Jedna od prvih premium tekila, Don Julio Real je sljedeći na listi s cijenom od 350 dolara (2000 kn). Proizvodi se u unutrašnjosti Guadalajare i dosta dugo vremena bila je dobavljiva samo na tom području što je samo pridonijelo visokoj cijeni.

8. Casa Herradua Seleccion Suprema: $360

tekile-007

Ova tekila boje meda ima vrlo kremast okus koji jednostavno oduševljava obožavatelje. Po pričanjima vlasnika, vrlo su zadovoljni prodajom, što nas čudi budući da boca košta nemalih 360$.

7. Tres-Quatro-Cinco: $390

tekile-011

Isključivo rađena od strane Fonseca obitelji iz grada Jalisco, Tres-Quatro-Cinco je proizvedeno od 100% plave agave. Ime dolazi od miješanja tekile budući da u ovu bocu dolazi 3,4 i 5 godina stara tekila. Godišnje se proizvede tisuću boca pa i od tuda cijena od skoro 400 dolara.

6. Rey Sol Anejo: $400

tekile-009

Kao da pišemo o whiskeyu, ova tekila ima lagani okus vanilije i karamela što baš i nije uobičajeno u svijetu ovog alkoholnog napitka. Ova tekila se drži u hrastovim bačvama i kreće u prodaju nakon pet godina stajanja.

5. AsomBroso Reserva Del Porto: $1,100

tekile-003

Poznata kao “tekila ljubavi”, AsomBroso Reserva Del Porto je navodno tekila u koju se zaljubite već nakon prvog kušanja. Poznata po bogatstvu okusa, ovo je tekila koja se čuva isključivo za posebne prilike. No i cijena je malo poveća pa bi za jednu bocu trebali izdvojiti 6,500 kuna.

4. Clase Azul Extra Anejo (Ultra), $1,700

tekile-005

Čuvana u bačvama izrađenim od drveta višnje, Clase Azul Extra Anejo spada u sam vrh premium tekila. U ovu bocu dolazi isključivo najčišća tekila te proizvođač godišnje stavi u prodaju samo 100 boca.

3. 1800 Coleccion: $1,800

tekile-002

Ova tekila dolazi iz poznatog posjeda Jose Cuervo, te spada u najveću klasu. Proizvedena je od nekoliko vrtsta plave agave koje se brižno uzgajaju samo na tom području. Tekila iz ove boce pušta se da dva puta dozre u francuskim bačvama od drveta višnje.

2. Barrique de Ponciano Porfidio: $2,000

tekile-004

Da probate ovu vrstu tekile morali biste otputovati ili u sam Meksiko ili u daleki Japan budući da se velika većina izvoza bazira na tu zemlju izlazećeg sunca. Godišnje se proizvede dovoljno tekile kako bi se napunilo dvije tisuće boca.

1. Ultra-Premium Ley .925 Pasion Azteca: $225,000

tekile-010

S cijenom od 225 tisuća dolara (1,3 milijuna kuna) ova tekila se smatra najskupljom tekilom na svijetu. Ono što je posebno na ovoj tekili je zapravo njezina boca koja je ručno rađena od platine i bijelog zlata. Za dodatnih 1.5 milijuna dolara vaša boca dobiva i ekskulzivni dijamant kao dodatak.

>> Najskuplji Whiskiji na svijetu

>> Najskuplje pive na svijetu

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close