Brzina

MV Agusta Brutale 800 Dragster

MV Agusta, talijanska tvrtka koja sljedeće godine obilježava 60 godina postojanja, nedavno je predstavila novi motocikl s kojim će pokušati oteti dio tržišnog kolača u “srednjoj” naked klasi. No, kako MV Agusta nikada nije bila sinonim za povoljne motocikle, i ovaj se puta cilja pretežno na vozače malo dubljeg džepa koji su spremni platiti za sve što Brutale nudi, a nudi mnogo, pa će ga konkurencija zasigurno morati uzeti u obzir.

Trocilindarski motor zapremine 798 kubičnih centimetara razvija 125 konjskih snaga pri 11,600 okretaja u minuti, što je sasvim dovoljno snage da biste se dobro zabavili i po želji si priuštili dodatnu dozu adrenalina. Kako biste Brutale mogli prilagoditi svojim željama i mogućnostima, tu je i MVICS sustav pomoću kojeg vozač može odabrati jedan od tri tvornički predviđena režima rada (Performance, Road i Rain).

mv-agusta-brutale-dragster-800

Ako se dovedete u situaciju da malo pretjerate, Brembo kočnice koje su potpomognute ABS sustavom sigurno će vas zaustaviti i prilikom snažnijih kočenja. Prednja upside-down vilica Marzocchi i zadnji Sachs amortizer potpuno su podesivi što svakome ostavlja mogućnost namještanja ovjesa po svojim željama i stilu vožnje.

S cijenom od oko 90.000 kn Brutale 800 zasigurno nije najjeftiniji predstavnik “srednje” naked klase, ali barem što se tiče tehničkog dijela nudi više od konkurenata poput Kawasaki Z800 ili Yamaha FZ8 motocikala. U videu koji vam donosimo, možete vidjeti kako MV Agusta Brutale 800 izgleda u svom “prirodnom staništu”.

>>> Najskuplji motocikli na svijetu

Tags
Back to top button
Close