Brzina

McLaren 650s – nova glavobolja za konkurenciju

U posljednje vrijeme, McLaren nas svako malo iznenadi modelom superautomobila od kojeg zastaje dah. Tako su upravo predstavili model 650s, koji je donio nove brige konkurenciji, a službeno će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi. Ako vam McLaren MP4-12C jednostavno nije dovoljno brz, a niste uspjeli ubosti jedan primjerak već rasprodanog modela P1, onda je McLaren 650s automobil za vas.

U odnosu na MP4-12C, ovaj automobil donosi određenu količinu nove tehnologije. Biti će dostupan s tvrdim krovom ili kao Spider model s tvrdim složivim krovom. Motor zapremine 3,8 litara potpomognut sa dva turbo punjača razvija 641 konjsku snagu, što će omogućiti sprint od 0-200 km/h već za 8,4 sekunde, ali će pri tome biti mnogo brži u prolascima kroz zavoje od modela MP4-12C. Razlog tome je novi difuzor i zračna kočnica koja se sada ne aktivira samo prilikom kočenja, nego uvijek kada automobil “osjeti” da za to postoji potreba. 

image

Sa svom tom snagom, McLaren 650s je i dalje udoban cestovni automobil koji je opremljen sa svom danas raspoloživom tehnologijom. Kompletna unutrašnjost presvučena je Alcantarom, a automobil serijski dolazi s navigacijom, bluetooth telefonom, satelitskim radiom i glasovnim naredbama. Pitanje je samo da li ste spremni izdvojiti dvjestotinjak tisuća kuna više za automobil koji izgledom podsjeća kao da je nastao ljubavnom vezom između modela MP4-12C i P1 supersportaša, no,  da odgovore na to pitanje ostavit ćemo onima koji te novce imaju.

Tags
Back to top button
Close