Brzina

Prvi Lotusov motocikl proizvodit će se pod imenom C-01

Lotus, Britanska tvornica sportskih i trkaćih automobila koja je u vlasništvu malezijske tvrtke Proton, nedavno je objavila da planira proizvesti svoj prvi cestovni motocikl. Tako smo s nestrpljenjem dočekali prve fotografije buduće Lotusove jurilice na dva kotača. Poznavajući Lotusovu filozofiju proizvodnje automobila, gdje se upotrebom laganih materijala u kombinaciji s ne previše snažnim motorima proizvode jurilice koje na stazi mogu konkurirati i znatno snažnijim automobilima, mogli smo pretpostaviti da će proizvodnja ovog motocikla također slijediti provjereno dobitni recept.

Iako Lotus još nije objavio sve detalje oko motocikla, zna se da će ga pokretati dvocilindrični motor zapremine 1195 kubičnih centimetara, koji će razvijati oko 200 konjskih snaga, što će ovom motociklu omogućiti odlične performanse. Kako smo spomenuli ranije, za proizvodnju okvira motocikla koristit će se materijali poput čelika, titana i ugljičnih vlakana, što će motociklu omogućiti malu masu i vrhunske performanse.

lotus4

Cijena još nije poznata, ali kako je najavljena proizvodnja od samo 100 primjeraka, vjerujemo da će biti poprilično paprena. Ostaje nam samo da pričekamo dan kada će nas Lotus počastiti s novim detaljima oko njihovog prvog primjerka vozila na dva kotača, a do tada možete uživati u računalno generiranim slikama koje je Lotus predstavio prije nekoliko dana.

>>> Opake filmske potjere motociklima

>>> Električni motocikl budućnosti

Tags
Back to top button
Close