Birtija

Kako se dobro napiti i zabaviti, a uz to ne potrošiti brdo novaca

Sigurno ste i vi doživjeli taj užasan osjećaj kad se u nedjelju popodne probudite s glavoboljom, bez ikakvog sjećanja na jučerašnja zbivanja, bez mobitela, jakne i ponovo, praznog novčanika. Možda niste uspjeli izgubiti mobitel ili dio obuće il odjeće, no praznog novčanika ste sigurno ostali. Možete se smatrati sretnim ako se sjetite s kim ste se jučer kvalitetno opili i gdje ste točno bili. Za mnoge muškarce još uvijek postoje rupe u sjećanju na neke izlaske. Užasavamo se rečenica poput: Čestitamo, postao si tata! Pa kako se ne sjećaš te večeri prije 9 mjeseci? Ja sam mislila da ćeš biti sretan! ili Trudna sam, s nepoznatog broja mobitela. No, dosta o neželjenim trudnoćama, krenimo raspravljati o načinima kako se napiti, ne potrošiti brdo novaca i ne završiti u zatvoru ili bolnici.

Prije izlaska u grad, popijte par pića kod sebe doma, kod prijatelja ili u parku!

alkohoiiziranje-01

Ovo je najjednostavniji način kako se jeftino napiti. Dogovorite se s prijateljima i krenite s alkoholiziranjem kod nekoga doma. Puno je jeftinije, atmosfera je opuštena i možete raditi i pričati o čemu god želite. Kad krenete u obilazak po kafićima, već ćete biti dobro “raspoloženi”. Količina novaca za par čašica votke u kafiću, dovoljna je za cijelu bocu iz dućana! Zvuči bolje, zar ne?

Pivo spašava novčanik

alkohoiiziranje-07

Ako odlučite da će pivo biti piće večeri, onda ste na dobrom putu da ne potrošite brdo novaca. Žestina u kafićima je preskupa i poslužuje se u malim količinama. Nakon šest piva, već ste dovoljno pijani i razuzdani, dok vas šest kratkih ne može pravilno ni zagrijati. Zato, ako ste naumili dobro se napiti, birajte alkohol koji dolazi u većim količinama. Gemišti, “bambusi” i pivo ekonomičniji su odabir od žestokih pića!

Naručujte cugu na akciji

alkohoiiziranje-06

Ako je pijanka prava, stol će bit pun cuge. To bi moglo koštati ipak malo previše. Saznajte u kojem kafiću je kakav “party” i isplanirajte izlazak. Juice-votka, RedBull-votka, zagorska “liter-i-voda”, Podmornice, Gin-Tonik i slične “party” kombinacije šokirat će organizam naučen na standardnu vrstu alkohola, što će rezultirati jačim pijanstvom (čitaj: boljom zabavom).

Definirajte budžet

alkohoiiziranje-05

Prije izlaska, dogovorite se sami sa sobom koliko mislite potrošiti, izvadite kartice i dodatne novce iz novčanika. U stadiju kvalitetnog pijanstva kad nastupi egotrip i krenete častiti poznanike poput mladog milijardera, nećete se sjetiti da ste sirotinja i bogu teška, već će te potrošiti apsolutno sve novce koje sa sobom imate. Samo jednom se živi!

Masno i slasno prije izlaska

alkohoiiziranje-04

Praksa čini čuda. Ako se želite dobro zabaviti, umjereno napiti i pri tome ne potrošiti previše novaca, najedite se prije izlaska. Osim što će pun želudac bolje reagirati na litre i litre alkohola, više će vam trebati da izgubite svjiest i izbjeći ćete dupli kebab ili gerilski napad na McDonalds usred noći. Začuđujuće je koliko je moguće potrošiti na pošten obrok u McDonaldsu zar ne? Najedite se dok ste još trijezni, podijelite s ekipom jumbo pizzu, a ostatak novaca ostavite za kafiće.

Taxi, pješke ili netko trijezan vozi

alkohoiiziranje-03

Više je dobrih razloga zašto izbjegavati pijanu vožnju. Prvi je naravno sigurnost. Ili će se za svaki izlazak jedan od ekipe žrtvovati i biti trijezan dok se svi drugi zabavljaju, ili taxi, ili pješke. U suprotnom, netko bi mogao završiti u bolnici ili se može dogoditi tragedija. Nerijetke su situacije kad se ljudi u pijanom stanju zabiju autom u stup, jarak, ogradu, zgradu, pa čak i u vozilo hitne pomoći ili još gore, muriju! Osim što kasko osiguranje ne pokriva pijance, kazne za vožnju u alkoholiziranom stanju su ogromne! Dosije, biti bez vozačke godinu dana i kredit za otplatu kazne definitivno nam se ne uklapa u budžet za feštu!

Ne plaćajte pića sponzorušama!

alkohoiiziranje-02

E, ovo zna biti problem. Snimili ste najzgodniju curu u kafiću i mislite da će vas poševiti kao Pamela svog Tomicu ako joj platite par pića? Njet. Neće ići. Vi ste još jedna budala s krivim pristupom i praznim novčanikom. Čak i ako vam se sviđa ta djevojka, ne morate joj odmah platiti piće i častiti cijelu večer. Polako! Ako je dobra cura, to neće biti ni potrebno, no ako primijetite da može u par minuta popiti pet tekila zaredom na vaš račun, već je kasno. Ako je ne možete osvojiti stavom, izgledom i razgovorom, nema smisla plaćati joj piće i napiti ju za nekog drugog majmuna koji će imati više sreće od vas.

Najbolji savjet, uopće ne izlazite u kafiće!

alkohoiiziranje-08

Mnogima će ovo djelovati suludo, no što vi to točno ne možete doživjeti na kućnim zabavama a možete u kafićima? Upoznavati nove cure možete i kod sebe doma ako natjerate prijatelje da pozovu ljude koje vi niste još upoznali. Ako vam izlasci služe samo da se družite sa svojim prijateljima, zabava kod nekoga doma je najbolje i najjeftinije rješenje!

Vrijeme je za gorice, voćnjak ili vinograd!

alkohoiiziranje-09

Možda se na prvu čini kao velika investicija, no dugoročno je puno isplativije biti vlasnik vlastite vinarije, pogotovo ako u sebi osjećate posebnu toplinu kad pijete vino, rakiju ili neki drugi domaći uradak. Vrijeme je za vlastitu proizvodnju alkohola! Zagorci su tu u prednosti s obzirom na to da im je vino u genima a “gorice” ili “klijet” u nasljeđu! Zagorcima bijelo vino, Slavoncima rakija i vino, a Dalmatincima bevanda. Mali kutak mira daleko od civilizacije sve je što trebate kako bi se sa svojim najboljim prijateljima družili svaki vikend, a ponekad i kroz tjedan! Pozdravljamo ovu ideju uz našu staru ali dragu popevku “Dedeki su naši stari, samo lepe stvari znali. Ni im bilo treba leka, klet je bila apoteka.”

Živjeli!

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close