Brzina

Weineck Cobra 780 CUI

Bad Gandersheim u Njemačkoj dom je manufakture iz čijih je pogona izašlo petnaest primjeraka Cobra 780 CUI automobila. Radi se o automobilu koji je replika kultnog AC Cobra automobila, no sve to ne bi bilo ništa posebno da inženjeri iz tvrtke Weineck Engineering nisu pod poklopac motora ugurali ogroman 12,9 litreni V8 motor koji je isporučuje 1100 konjskih snaga.

Sve to rezultiralo je performansama od kojih zastaje dah. Do 100 km/h, ova limitirana verzija automobila dovesti će vas već za 2,5 sekundi, dok ćete 200 km/h uloviti za 4,5 sekundi. Ako imate malo težu nogu, predlažemo da pripazite jer ovaj automobil ne posjeduje silne elektronske sustave koje možemo pronaći kod modernih automobila, a brzinomjer će prikazati brojku od 300 km/h već nakon 10 sekundi.

Iz ovih razloga konstruirana je potpuno nova šasija kako bi mogla podnijeti opterećenja koja se pojavljuju prilikom silovitih ubrzanja, a kako bi se zadržala niska masa, karoserija automobila izvedena je od ugljičnih vlakana. Ukoliko ste željeli postati ponosni vlasnik ovog automobila bilo je potrebno izdvojiti oko 745.000 dolara.

Kažemo “ukoliko ste željeli” jer su svi primjerci automobila iz ove limitirane serije bili rasprodani odmah nakon proizvodnje. No, ako ste jedan primjerak već zamišljali u svojoj garaži, danas je vaš sretan dan jer će se  ponuditi na dražbi već 5. veljače 2014. godine u Parizu, zato pripremite novac i sretno u nadmetanju. 

Tags
Back to top button
Close