Birtija

Top 10 Sci Fi oružja

Futurističko da, ali nekako nam se čini kako su nam ova oružja bliže nego što smo mislili. Možda ne u obliku oružja iz “Istjerivača duhova”, već više u obliku “Phasera” iz “Zvjezdanih staza”. Tako smo izabrali desetak oružja koja su ostavila najveći dojam na nas i za koja smatramo da su vrijedna spomena u ovoj Top 10 Sci Fi listi.

10. Ljudi u crnom – The Noisy Cricket

Will Smith i “Cvrčak” autori su jedne od najboljih scena što se tiče pucnjave. Mala, ali razorna spravica.

9. District 9 – Arc Gun

Oružje koje izaziva strahopoštovanje je djelo vanzemaljaca koji su slučajno sletili na Zemlju. Radi smo u rukama vlasnika s vanzemaljskim genima.

8. Ratovi zvijezda – Light Saber

Vjerojatno ne postoji nitko tko bar jednom nije vidio svjetlosni mač iz Ratova zvijezda. Isto tako, teško da barem jednom niste glumili kako ga imate u ruci i režete stvari po kući.

7. Predator – Smart Disc

“Pametni disk” je odlično oružje koje služi Predatoru kao bumerang. Baci, razreže bjegunca i vrati se u ruku.

6. Firefly – Malov pištolj

Pištolj kapetana Mala je na ovoj listi ne toliko zbog snage, koliko zbog činjenice da jednostavno obožavamo Firefly i kako je taj pištolj nebrojeno puta spasio život cijeloj posadi.

5. Istjerivači duhova – Proton Pack

Gutač duhova je ostavio strašan dojam na nas kada smo prvi puta gledali ovaj film. Također je mnogobrojna inspiracija za maškare.

4. Blade Runner -Blade Runner Gun

Originalno sastavljen od dijelova njemačke puške, ovaj pištolj je odličan pokazatelj kako se najbolje pouzdati u pravu tehnologiju makar pored vas lete automobili i hodaju roboti.

3. Aliens – Pulse Rifle

Zvuk koji proizvodi ova puška je nešto što se teško zaboravlja. Reagira na Aliene, ali i ima nedostatak, brzo se prazni.

2. Ratovi zvijezda – Han Solo Blaster

Han Solo vlasnik je jednog od najupečatljivijeg oružja kojeg smo mogli vidjeti u filmu. Čudan dizajn, odlična snaga.

1. Zvjezdane staze – Phaser

Uz ovo oružje veže se jedna od najčešćih rečenica u ovom serijalu “Set Phasers on stun”. Vjerujemo kako svi znate snagu ovog legendarnog oružja.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close