Birtija

Najopasniji gradovi na svijetu

Bilo da volite putovati ili poslovno morate posjetiti razne dijelove svijeta, uvijek postoje mjesta koja su opasnija od drugih. Kako bi se znalo koji gradovi su vrlo opasni za posjetu napravila se lista najopasnijih gradova na svijetu. Nažalost, zbog vrlo malo informacija afrički gradovi su izvan konkurencije, ali se smatra kako su neki od njih nekoliko puta opasniji od navedenih. Neka vam ova lista bude i vodilja ukoliko ste planirali uklopiti turistički pregled Južne Amerike uz Svjetsko nogometno prvenstvo.

Već prije smo pisali o problemima vezanim uz navedeno prvenstvo u Brazilu i ako niste, pročitajte sve o Manausu.

>> Brazil 2014: Zašto baš Manaus?

Recife – Brazil

Vjerojatno nikada niste čuli za Recife, ali to je grad od oko 3.5 milijuna ljudi u kojem se dogodilo 1,656 ubojstava samo prošle godine. Recife je peti grad po veličini u Brazilu i često se naziva “Brazilska Venecija” zbog mnogobrojnih mostova i kanala. Da Recife nije mjesto u kojem vrlo lagano možeš izgubiti život pobrinuli su se morski psi, koji su samo na području grada napali 60 puta u proteklih 20 godina.

Medellin – Kolumbija

Iako u velikom padu te pada s 6,349 ubojstava 1991. godine na 1,175 ubojstava prošle godine, Medellin je svejedno vrlo opasno mjesto. Ta brojka je tako visoka zbog stalne borbe lokalnih bandi za prevlast u gradu dok im vlast nikako ne može stati na kraj. Očito im je potreban jedan lokalni Batman.

Cucuta – Kolumbija

Ako ste uskoro planirali putovati u Kolumbiju, evo još jedan razlog da razmislite. Cucuta je vrlo opasan grad s prijavljenih 346 ubojstava na samo 637 tisuća stanovnika što ga je svrstalo na 23 mjesto najopasnijeg grada na svijetu.

New Orleans – SAD

camdennjphotojpg

New Orleans je prvi američki grad koji je dospio na listu najopasnijih gradova na svijetu. Prijavljeno je 93 ubojstva na oko 300 tisuća stanovnika. Ta ubojstva su često povezana uz obračune među bandama i teritorija prodavanja droga i oružja.

Nuevo Laredo – Meksiko

Poznat kao vrlo nasilan grad, Nuevo Laredo je to zapravo postao opasan kada je Sinaloa kartel odlučio preuzeti grad od Zetas kartela. Brojka prijavljenih ubojstava je oko 300 na 400 tisuća stanovnika, dok se smatra kako je broj neprijavljenih mnogostruko veći.

Barquisimeto – Venecuela

Sa 804 ubojstva na 1,1 milijun stanovnika, Barquisimeto je prošle godine bio vrlo opasno mjesto za posjetu. Zbog nasilja UN je 2011. godine Venecuelu svrstao uz bok Južnoafričke Republike što se tiče kriminala.

Joao Pessoa – Brazil

Brojkom od 508 ubojstava na 723 tisuće stanovnika, Joao Pessoa nije baš mjesto u kojem želite šetati sami. Prije mjesec dana predsjednik Dilma Rouseff je izjavio da svaki treći tinejdžer od njih tisuću ne navrši 19 godina zbog ubojstva.

Manaus – Brazil

Ime Manaus znači “Majka bogova” u čast starosjediocima koju su tu boravili prije dolaska “prave” civilizacije. Da grad nije bogom dan, pokazuje brojka od 945 ubojstva na 1,3 milijuna stanovnika.

Guatemala – Guatemala

most_dangerous_cities_pakistan1

Guatemala je grad u kojem vlada hitno traži riješenje zbog velike stope kriminala. Ta brojka raste iz dana u dan i prošle godine je bila na oko 2 tisuće ubojstva u gradu od 3 milijuna stanovnika.

Salvador – Brazil

Poznat kao grad sreće zbog mnogobrojnih festivala, Salvador je također jedan od najopasnijih gradova u Brazilu, ali i svijetu. Stopa ubojstva je vrlo visoka i iznosi 2,391 ubojstva na 3,5 milijuna stanovnika.

…za ostale gradove pritisni NASTAVAK…

1 2 3Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close