MachoChef

MachoChef: Kruh pod pekom

Nema boljeg kruha od domaćeg, a ako je još pečen pod pekom onda je to to. Ova zima je dosta slaba tako da nam vrijeme ne radi prepreke u pravljenju peke.

Sastojci:

– 750g domaćeg kukuruznog brašna
– 750g glatkog brašna
– 1 i pol kvasac
– sol
– šećer
– malo maslinovog ulja
– voda po potrebi
Kvasac umutiti u toploj vodi sa malo šećera i brašna. Ostaviti dok se ne digne. Sve sastojke pomiješati i umijesiti tijesto, po potrebi dodavati vode. Ostaviti da se digne jedno sat vremena i lagano premijesiti te ostaviti da se još diže. Kad je ognjište spremno na  dno staviti pepel sa malo žara, pa na to nauljeni tanjur od peke, pa tijesto i poklopiti poklopcem. Posipati žarom i pepelom, nek bude više pepela a manje žara. Ja sam ovaj kruh pekao pola sata. Kad je pečen umotati ga u krpu i ostaviti da se ohladi.
33lfnmd

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close