Brzina

Ford Raptor TRAX – Ken Block spreman i za snijeg

Ken Block je možda samo prosječan vozač relija, ali čovjeku moramo priznati da se uz sav novac koji ima zna odlično zabavljati i nakon toga tu svoju zabavu vrlo dobro unovčiti. Ovog puta nećemo pisati o njegovoj sposobnosti obilaženja prepreka prilikom čega gume pretvara u oblak dima u svojoj Ford Fiesti. Ne, ovog puta donosimo novu Blockovu igračku, koja je namijenjena vožnji po snijegom prekrivenim površinama.

Radi se o modificiranom Ford Raptoru F-150, koji je temeljito prerađen kako bi podnio sva “gaženja” koja će mu Block bez sumnje nametnuti. Ispod poklopca motora nalazi se 6,2 litreni V8 motor koji je potpomognut kompresorom, podvozje je također kompletno prerađeno, a automobil je prelakiran u prepoznatljivom Blockovom stilu. U unutrašnjosti se nalaze četiri Recaro sjedala, a u slučaju prevrtanja putnici su zaštićeni metalnim kavezom.

Najveća promjena se nalazi u činjenici da su umjesto kotača montirane gusjenice kako bi vozilo imalo savršenu trakciju po snijegu. No, to nije prvi put da vidimo gusjenice na nekom od Ken Blockovih vozila. Ekipa iz DC shoes i Block, 2009. godine opremili su Subaru Imprezu WRX STI gusjenicama i rezultat je bilo vrlo zabavno vozilo nakon kojeg je Block odlučio još jednom poraditi na sličnom projektu.

Nakon završetka projekta, Block je izjavio da je vrlo zadovoljan kako je vozilo ispalo i da se radi o pravoj “zvjerki” s kojom će se otisnuti duboko u prirodu, te s ekipom potražiti dobru lokaciju za snimanje novog video uratka koji će zasigurno biti još jedan hit Youtube kanala. Dok ne dočekamo prvi video novog Ford TRAXa, možete pogledati kako je izgledao sličan projekt Kena Blocka iz 2009. godine sa Subaru Imprezom WRX STI u glavnoj ulozi.

Tags
Back to top button
Close