Brzina

Chevrolet Corvette Z06 za 2015. godinu

Chevrolet je upravo predstavio novu generaciju Corvette Stingray Z06. Ljutitog pogleda u jarko žutoj boji, nova Corvette izgleda kao da se sprema uvući vas kroz usisnik zraka, prožvakati i ispljunuti kroz svoje četiri ispušne cijevi. Najnovija Chevroletova perjanica predstavljena je na sajmu u Detroitu, a nudi mnogo više od prvog modela Corvette ZO6 koji je predstavljen davne 1963. godine.

Potpuno novi aluminijski motor zapremine 6,2 litre, potpomognut kompresorom sada isporučuje 625 konjskih snaga i 860 Nm okretnog momenta, što je dovoljno da nova Corvetta Z06 bude jedan od najbržih automobila koji je Chevrolet ikada proizveo. Nova Corvetta Z06 brža je na Chevroletovoj testnoj stazi od modela ZR1, a zahvaljujući direktnom ubrizgavanju goriva i deaktivaciji cilindara, biti će i mnogo štedljivija, iako smo sigurni da onima koji kupuju ovakav automobil to i ne igra preveliku ulogu.

Kupci će moći birati između 7-stupanjskog ručnog mijenjača ili novorazvijenog 8-stupanjskog automatskog mjenjača. Uz pomoć aerodinamičkih dodataka koji su izvedeni iz ugljičnih vlakana i ogromnih guma dimenzija 285/30 R19 sprijeda i 335/25 R20 straga, upravljivost bi trebala biti na vrlo velikoj razini.

2015-Chevrolet-Corvette-z06-main

Iz Chevroleta navode da je nova Corvette Z06 najbliža trkaćim modelima koji se utrkuju stazom LeMans. Samo se nadamo da ćemo jednog dana imati šansu preispitati njihovu tvrdnju i odvoziti koji krug tom slavnom stazom, a do tog dana ne preostaje nam drugo nego da vizualno uživamo u agresivnim linijama ove Američke “muscle car” ljepotice.

U kratkom videu koji vam donosimo, možete vidjeti i čuti neke tehničke detalje o novoj Chevrolet Corvette Z06, gdje je najavljeno da će se moći kupiti i Z07 verzija ovog automobila koja će biti namijenjena najzagriženijim ljubiteljima utrka i trkaćih staza.

Tags
Back to top button
Close