Brzina

Uragan iz Lamborghinija – Huracán LP-640-4

Lamborghini je upravo predstavio nasljednika legendarnog Gallarda. Novo Lamborghinijevo remek-djelo naziva se Huracán, što na španjolskom znači uragan. Iako će pokretanjem moćnog V10 motora zaista nastati uragan, automobil ime nije dobio po toj prirodnoj nepogodi, nego po poznatom borbenom biku iz Španjolskog legla Conte de la Patilla.

Već spomenuti atmosferski 5,2 litreni V10 motor razvija 610 konjskih snaga, a omogućuje automobilu mase 1420 kilograma ubrzanje do 100 km/h za samo 3,2 sekunde, dok će 200 km/h uloviti za manje od 10 sekundi. Sva ta snaga prenosi se na sve kotače preko sedmero-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom, a tu je i cijela paleta elektronskih sustava koji će pomagati vozaču da automobil zadrži na željenoj putanji čak i pri maksimalnoj brzini od 325 km/h.

huracan2

Karbonsko-keramičke kočnice će se pobrinuti za sigurno zaustavljanje, a informacije o sustavima automobila i trenutnoj brzini, moči ćete iščitati na 12,3 inčnom TFT ekranu u boji, dok ćete uz to uživati u unutrašnjosti automobila koja je napravljena u kombinaciji najfinije kože i alcantare.

Huracán će biti predstavljen u ožujku 2014. godine na salonu automobila u Ženevi, a što se tiče cijene automobila morat ćemo još malo pričekati. Nagađa se da će zainteresirani kupci morati izdvojiti barem 250.000 dolara kako bi sjeli za volan ovog savršenstva iz Lamborghinija.

Tags
Back to top button
Close