Birtija

Test: Badel Pelinkovac Orange

Kao ljubitelji Badelovog gorkog Pelina, sa osmijehom na licu smo dočekali vijest da najveća hrvatska tvornica alkoholnih pića planira predstaviti još jednu verziju tog poznatog biljnog likera. Gorki Pelinkovac iz Badela je najstariji i najpoznatiji hrvatski biljni liker, a ujedno i najprodavaniji biljni liker u Hrvatskoj. Kao što smo rekli ranije, s obzirom da smo ljubitelji gorkog Pelinkovca, nije trebalo dugo da se na stolu redakcije Macho.hr portala nađe boca Pelinkovca Orange.

Samim dizajnom, boca novog Pelinkovca Orange oblikom je jednaka dobro poznatom dizajnu boce gorkog Pelinkovca, s razlikom što kod Pelinkovca Orange na čepu i etiketi dominira narančasta boja. Kako je ekipa Macho.hr portala postala nestrpljiva, došlo je vrijeme da otvorimo bocu. Prvo što nas je vrlo ugodno iznenadilo je miris samog Pelinkovca Orange. Osvježavajuća slatkasta prirodna aroma naranče probudila nam je sva osjetila, a nakon kušanja ostali smo ugodno iznenađeni i samim okusom novog biljnog likera iz Badela.

Prva stvar koju smo primijetili prilikom kušanja je da je u odnosu na gorki Pelinkovac, Orange verzija ovog biljnog likera poprilično blaža što se tiče gorčine, dok samu gorčinu odlično nadopunjuje slatkasta aroma naranče i tako zajedno tvore piće nenadmašne slatkasto gorkaste arome u kojem se osjeti nota mediteranskog aromatskog bilja koje je po tradicionalnoj recepturi korišteno kod proizvodnje Badel Pelinkovca. Sigurni smo da će se Pelinkovac Orange zbog svoje blage gorčine i slatkaste arome naranče veoma svidjeti pripadnicama ljepšeg spola, što znači da od sada sa svojom boljom polovicom možete uživati u okusima ovog prirodnog biljnog likera, bez obzira da li vas je očarao okus novog Pelinkovca Orange ili ćete i dalje ostati vjerni zelenoj etiketi boce gorkog Pelina iz Badela.

badel-pelinkovac-orange-macho-001 badel-pelinkovac-orange-macho-002

badel-pelinkovac-orange-macho-003

Tags
Back to top button
Close