Tech

Sandwichbike – jedinstveno biciklističko iskustvo

Kad je Basten Leijh 2006. godine stvorio prvi Sandwichbike primjerak, nije bio ni svjestan kuda će ga to odvesti. Cilj mu je bio stvoriti bicikli koji će potpuno promijeniti način korištenja materijala, proizvodnju i distribuciju bicikala. Inspiriran konceptom kompaktnog pakiranja i kućne montaže, nastao je ovaj bicikl koji koristi dvije drvene ploče koje zbog svog dizajna ostavljaju mogućnost da svaki bicikl posjeduje jedinstveni izgled i identitet.

shop_sandwichbike_2_1024x1024

Sada, nakon pomnog testiranja u 2013. godini, Sandwichbike se napokon može naručiti. Da bi se dobile šperploče pogodne za proizvodnju ovog bicikla, korišteno je drvo bukve, a za ostale dijelove upotrebljen je aluminij. Sam konačni proizvod je testiran u najtežim uvjetima i zadovoljava EN i ISO norme, pa nema straha da će doći do loma dijelova dok ugodno krstarite gradom.

Kako bi omogućio da svako sam sastavi svoj Sandwichbike, Basten Leijh je napravio koncept koji se sastoji od dvije šperploče koje se povezuju sa “pametnim” cilindrima. Nakon što se povežu, bicikl postaje čvrsta cjelina koja je vrlo otporna, ali i iznimno atraktivna. Ne morate se bojati da će sastavljanje biti komplicirano, jer proizvođač tvrdi da ako ste sposobni sami složiti sendvič, sa Sandwichbikeom nećete imati nikakvih problema.

Iako Sandwichbike dolazi lijepo upakiran i može biti vrlo zanimljiv poklon, teško nam je povjerovati da će biti vrlo tražen zbog njegove cijene. Naime, prije nego će vam ovaj bicikl dostaviti na kućni prag, morat ćete izdvojiti čak 799 eura, što su novci za koje već možete kupiti kvalitetniji klasični bicikl. No, ako želite biti posebni i voziti se na biciklu koji će biti atraktivan i koji će privlačiti poglede, onda je Sandwichbike svakako za vas.

Tags
Back to top button
Close